Essie Off the shoulder

Den här godisrosa snyggingen släpptes med Essies sommarkollektion Bikini so teeny och heter Off the shoulder. Färgen är en mediummörk rosa med aningen persikotonade undertoner och är ett cremelack.

Känner ni igen färgen? Det kan ha att göra med att jag har visat upp ett näst intill identiskt lack för inte så länge sedan, nämligen IsaDoras Aloha. Off the shoulder är en pyttegnutta mörkare och varmare, men de är näst intill dupes. Har du det ena behöver du alltså inte det andra, men jag kan inte låta bli att dras som en fluga till en lampa till de här godisrosa nyanserna, hur “tråkiga” de än må vara – det är en grym sommarnyans! Formulan var en aning tjock och som vanligt hade jag lite problem att få styrsel på Essies nya breda pensel, men jag behövde bara två lager för full täckning. Jag använde Essie grow stronger som baslack och Essie good to go som överlack.


off the shoulder


off the shoulder1


off the shoulder2


off the shoulder3In English: Off the shoulder from the Essie summer collection Bikini so teeny is a medium candy pink creme with a hint of peach undertones. It’s very very similar to IsaDora Aloha, but slightly darker and warmer, but they’re very close to dupes. If you have one, you don’t need the other, but I can’t help being attracted to these candy pink shades, how “boring” they might be – it’s a great summer shade! The formula was a bit thick and I still struggle with the new wide Essie brush, but it was opaque in two coats.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

6 comments to Essie Off the shoulder

 • oj oj oj så underbar färg 🙂
  Äger bara Mojito Madness än så länge från denna kollektion men borde nog köpa någon till.. funderar på denna och kanske All Tied Up 🙂 Ville ha Fear & Desire men jag har ett lack från L`OREAL som är näst intill på pricken likt i mina ögon 🙂

 • Mia

  Den där såg jättefin ut 🙂 jag köpte a crewed interest men var missnöjd :/

  • purity

   A crewed interest hörde ju till vårkollektionen. Det är lite svårburet och svårlackat, som nudefärger tyvärr brukar vara =/

 • Emma

  Absoluta favoritnyansen av rosa! Så härligt tuggummi/Barbie/godis 🙂
  Men du, jag är novis i nagellacksvärlden.. Vad är skillnaden mellan cremelack, jellylack och vanliga lack? Hur vet man det innan man köper? :S

  Kram Emma 🙂

  • purity

   Creme, jelly osv är olika beteckningar på finishes. Finns även skimmerlack, frostlack, glitterlack osv. Ett cremelack är enfärgat, heltäckande och blankt, ett jelly har lite av en geléfinish och är inte helt täckande, men har väldigt hög glans.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>