Recension: Medstop Solspray SPF20

Sommaren är här och nu är det extra viktigt att tänka på att använda solskydd för att skydda huden mot solens farliga strålar. Apotekskedjan Medstop har ett antal solskydd i sitt sortiment, en av dom är Solspray SPF20.


medstop solspray spf20Detta solskydd kommer i en smart sprayflaska vilket underlättar appliceringen då formulan är tunnare än solkräm på tub. Vad som är viktigt att tänka på är att ta rikligt med spray för att få fullgott UV-skydd. Krämen är vattenresistent och oparfymerad och innehåller Vitamin E, Provitamin B5 och bisabolol som återfuktar, mjukgör, skyddar och lugnar huden. Själva skyddet är både UVA och UVB och beskrivs som fotostabila filter, vilket innebär att det uppmätta skyddet inte påverkas av solen vi utsätter oss för.

Jag är förtjust i det här solskyddet, det gör vad det ska, är lätt att applicera och absorberas snabbt av huden och får den att kännas hyfsat o-kladdig för att nyss ha blivit insmord med ett solskydd. Dock gäller det som sagt att applicera rikligt för att vara säker på att du får ett fullgott skydd, vilket innebär att det tar ganska lång tid att applicera krämen. Den vattenresistenta förmågan innebär att solskyddet motstår en viss mängd fukt, men jag rekommenderar ändå att ni smörjer in er igen när ni har badat för att vara säkra på att ha ett fullgott skydd.

Pris: 129 kr/200 ml
Betyg: 4/5

In English: This non-scented spray on sunscreen from Swedish pharmacy chain store Medstop contains vitamin E, provitamin B5 and bisabolol that moisturizes, protects and soothes the skin. It contains photo stable UVA and UVB filters, which means that the sunscreen filters are not affected by the sun rays. I like this sunscreen, it’s easy to apply and is quickly absorbed by the skin, plus it feels quite non-greasy which is nice. You need to apply quite a lot of it though to make sure that you get the promised protection, which means that it takes quite a while to apply it.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>