Estée Lauder Bronze Goddess Capri Eau fraîche

Utöver den återkommande sommardoftklassikern Bronze Goddess lanserar Estée Lauder i år även en limited edition-utgåva: Bronze Goddess Capri. Doften är inspirerad av den italienska ön Capri och beskrivs som “sparkling and exotic”.


estee lauder bronze goddess capri1Toppnoterna består av svarta vinbär, mandarin och citronblad, hjärtat av jasmine sambac, muguet och pion, och bottnar i vanilj, flytande ambraträd, patchouli och mysk. Doften är djup, varm, blommig, lite pudrig och sexig och passar perfekt en ljummen sommarkväll på varm hud. Då det är en Eau fraîche-doft så är den ganska lätt och flyktig på huden, vilket kan vara ganska skönt då det kommer till lite kraftigare och pudrigare dofter som denna. Den är något helt annat än klassiska Bronze Goddess, som är lite sötare med sin tydliga kokoston – tänk blommigt med en touch av träbotten och ett stänk av vaniljens sötma som dröjer sig kvar länge på huden.

Flaskan är även den riktigt fin och verkligen skriker sommar, det här är en doft jag kommer återkomma till om och om igen den här säsongen! En flaska på 100 ml kostar 595 kr och finns ute i butik nu.

In English: Besides the regular release of the summer scent classic Bronze Goddess, Estée Lauder also releases a limited edition and new version of the classic: Bronze Goddess Capri. The scent is inspired by the Italian island Capri and is described as “sparkling and exotic”. The top notes are cassis, mandarin and lemon leaves, the heart consists of jasmine sambac, muguet and peony, and the base notes are vanilla, amberwood, patchouli and musk. The scent is deep, warm, flowery, a bit powdery and sexy and is perfect to wear on a hot summer night. Since it’s an eau fraîche, it’s pretty light on the skin, which can be nice when it comes to heavier and powdery scents like this. I like it a lot, a perfect summer scent!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

4 comments to Estée Lauder Bronze Goddess Capri Eau fraîche

 • en sommardoft jag måste spana in 🙂

 • Sara Gustavsson

  intresserad av att prova denna. flaskan ser himla inbjudande in. från texten du skrivit så framgår vilka toppnoterna är. men vilka är hjärtnoterna och basnoterna???? är det kokos i basen eller?

  • purity

   Saxat ur inlägget: “Toppnoterna består av svarta vinbär, mandarin och citronblad, hjärtat av jasmine sambac, muguet och pion, och bottnar i vanilj, flytande ambraträd, patchouli och mysk.”

   Vill du ha kokos föreslår jag att du spanar in den klassiska Bronze goddess istället, det är en helt annorlunda doft än denna (vet inte ens om denna finns att köpa längre då den kom förra sommaren, årets heter Eau fraiche skinscent, denna heter Capri eau fraiche).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>