IDUN Minerals Midsommar matte bronzer

Svenska IDUN minerals med sina vackra dosor designade av Patrizia Gucci har flera produkter för ansikte och kinder i sitt sortiment. En av dom är den matta bronzern Midsommar.


idun midsommar bronzerIDUN beskriver Midsommar som en nyans som passar alla hudtoner, och att det endast behövs en liten mängd vid applicering tack vare den kompakta och högpigmenterade formulan av högrenade mineraler. Färgen drar lite mot det kalla hållet vilket gör att nyansen blir väldigt bärbar även om man är väldigt ljus eller kall i hudtonen och har problem med att hitta bronzers som inte blir orange på huden. Pudret är finmalet, mjukt, högpigmenterat och glider på huden som smör.


idun midsommar bronzer1Det är lite knepigt med rouge och bronzers i lös form eftersom det är lätt att man plockar upp för mycket på borsten. Yttepyttelite av Midsommar räcker verkligen långt, jag brukar bara doppa spetsen av min snedställda rougeborste i pudret och sedan jobba in det i borsten ordentligt i burkens lock innan jag applicerar det. Nyansen beskrivs som matt, men jag skulle snarare säga att den har lite av en satin-finish: inget skimmer eller glitter, men ändå inte helt matt. Färgen är superfin och formulan är helt underbar att jobba med, och den vackra burken är jättefin att titta på i sminklådan. Den är däremot inget jag skulle våga ta med mig utan att tejpa igen locket först, då det endast krävs att man snurrar locket ett kvarts varv för att få loss det från burken.


idun midsommar bronzer2


idun midsommar bronzer swatch


idun minerals midsommar swatch1
Midsommar på kinder, haka, näsa och panna


IDUN Minerals midsommar matte bronzer kostar 349 kr för en burk på 8 gram och säljs bland annat hos Apoteket AB. Just nu får du även en blush brush (värde 145 kr) vid köp av en Midsommar matte bronzer hos Apoteket AB.

In English: Found a new bronzer love in Midsommar matte bronzer from Swedish mineral brand IDUN minerals. It’s soft, finely milled, highly pigmented and applies like butter on the skin. It’s labeled as a matte bronzer, but I would say it has more of a satin finish. The colour leans somewhat against the cool side, which makes it a wearable shade even if you have very fair or cool skin and have a hard time finding bronzers that doesn’t look orange. The box is gorgeous, too!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

16 comments to IDUN Minerals Midsommar matte bronzer

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>