Recension: Apoliva Brun utan sol kropp & ansikte

Ni ser väl till att skydda huden ordentligt i sommar från solens farliga strålar? Själv solar jag med måtta, med tillräckligt hög SPF för att inte bränna mig. Jag får rätt mycket färg på huden ändå, men för en extra boost eller de där vårdagarna då man gärna vill visa sig ute i solen utan att blända de man möter med sin vinterbleka skrud använder jag mig gärna av en BUS (brun utan sol). En av de jag har testat under våren kommer från Apoliva.


apoliva BUSApoliva brun utan sol kropp & ansikte är en ofärgad BUS-lotion som inom några timmar ska ge huden en solbrun färg, och kan användas på både kropp och ansikte. Enligt förpackningen ska den vara lätt parfymerad, men jag känner ingen speciell doft – möjligtvis att den luktar en aning sött. Krämen appliceras jämnt på rengjord, återfuktad hud och bör absorberas helt innan du klär på dig för att undvika fläckar och kladd.

Den här BUS:en ger en väldigt lätt solbrun effekt, som dock är aningen för gul i färgen för att den ska se helt naturlig ut. Ofärgade BUS-krämer har dessutom den nackdelen att man inte ser vart man har applicerat den vilket kan ge ett flammigt resultat, denna är däremot så pass fet och tar ganska lång tid innan den har absorberats helt av huden att det är lätt att känna och se vart man har applicerat där krämen ska appliceras – det är däremot svårare att se om krämen har kommit någonstans där den inte ska appliceras. Färgen framträder gradvis  inom de närmaste 6-8 timmarna efter applicering och håller ca 1 vecka.

Det här är en okej BUS, den tar lite för lång tid att torka och blir lite för gul för min smak, och jag föredrar färgade krämer så jag ser vart jag har smörjt. Plus för snabbt framträdande färg, däremot!


Pris: 85 kr / 150 ml hos Apoteket
Betyg:
2,5/5


In English: This self-tanner from Swedish pharmacy chain store is a non-coloured self-tanner that is supposed to give the skin a golden tan within a few hours, and can be used both on face and body. The cream is applied on clean, moisturized skin and it’s advised that you let it absorb entirely before putting any clothes on to avoid staining. This self-tanner gives a very light tanned effect, that is a tad too yellow for it to look completely natural, though. The fact that it is non-coloured also makes it difficult to see where you have applied it. It takes quite a while for it to absorb entirely since it’s quite rich. The colour appears gradually within the next 6-8 hours and lasts about a week. It’s an OK self-tanner, it takes a bit too long time to dry and is a bit yellow for my taste, and I prefer coloured self-tanners so I can see where I have applied it. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

5 comments to Recension: Apoliva Brun utan sol kropp & ansikte

 • Veronica

  Hej! Under vilken kategori har du skrivit om hur man bäst tvättar bort make up? Jag använder foundation, men det mesta hamnar på handduken, urk! Skulle bli hemskt glad för tips om hur man bäst sminkar av sig oljig foundation, efter konstens alla regler och vilka produkter som är effektiva. Tack för en kanonblogg :o)

  • purity

   Kolla under kategorin “rengöring” under hud -> ansikte i fliken “recensioner och omdömen”. Har du testat att rengöra ansiktet med en tvättolja först? Lika löser lika! Sen kan man tvätta som vanligt med en löddrande rengöring om man så önskar.

 • Hej
  Ramlade in på din blogg av en slump men var tvungen att stanna och skriva en sak: Du är jätte fin och din blogg äger!

  Hoppas du har en bra dag
  Kram
  AOI TORI

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>