Recension: BareMinerals Exfoliating treatment cleanser

För ett tag sedan utökade BareMinerals sitt hudvårdssortiment, som lanserades i Sverige förra året, med fyra ytterligare produkter. En av dom är Exfoliating treatment cleanser.


exfoliating treatment cleanserExfoliating treatment cleanser är en 3-i-1 rengöring/peeling/mask i pulverform som aktiveras med vatten – ett koncept som påminner mycket om en av mina favoritprodukter, Dermalogicas daily microfoliant. Exfoliating treatment cleanser består bland annat yucca-extrakt, havre, rispulver, växtessenser av lavendel, enbär, persiljefrö, salvia, rosenträ, lime, jasmin och rosmarin. Dessutom är den berikad med BareMinerals patenterade ActiveSoil complex, som exfolierar, rengör och förnyar huden milt men effekt för en lenare och klarare hy med minimerade porer.


exfoliating treatment cleanser1


exfoliating treatment cleanser2
Hålet i locket täpps till genom att trycka locket till högerJag har framförallt använt den här produkten som en peeling, eftersom jag föredrar en separat rengöring för att lösa upp smink, och som mask blir den väldigt torr och “smulig”. Jag använder ungefär 1,5 tesked som jag skakar ut i handflatan och sedan arbetar upp lätt till ett lödder med lite vatten innan jag skrubbar ansiktet med små, cirkulerande rörelser. Precis som med Daily microfoliant är skubbkornen så sjukt små att de knappt känns, vilket gör den mild nog att använda varje dag om man så önskar, och efter att alla korn har lösts upp och huden är färdigskrubbad känns huden ren, mjuk och polerad med ökad lyster.


exfoliating treatment cleanser3Det här är ett riktigt bra budgetalternativ till Daily Microfoliant, som kostar ungefär dubbelt så mycket för samma mängd i svensk butik, och det är en effektiv men samtidigt mild skrubb som fungerar till alla hudtyper. Dessutom är den riktigt dryg, och den smarta förpackningen med klicköppning är dessutom riktigt snygg i min badrumshylla.

Pris: 289 kr / 70 gram
Betyg: 5/5

In English: Exfoliating treatment cleanser from the BareMinerals skincare range is a 3-in-1 cleanser/peeling/mask in pulver form, that is activated by water – a concept that reminds me of one of my favorite products, Dermalogica daily microfoliant. Exfoliating treatment cleanser contains yucca extract, oatmeal, rice powder, herbal essences from lavender, juniper, parsley seed, rosewood, lime, jasmine and rosemary. It’s also enriched with BareMinerals patented ActiveSoil complex, that exfoliates, cleanses and renews the skin gently but efficiently for a smoother and brighter skin with smaller pores. I’ve mainly used this product as a peeling, and it’s very similar to Daily microfoliant. I use about 1,5 teaspoon that I mix with a tiny bit of water in my palm before applying it to my face. Since the peeling particles are so tiny, you can barely feel them, which makes it gentle enough to use every day if you wish, and after all the particles have dissolved and been washed away, the skin feels clean, soft and polished with more glow. A little goes a very long way, and plus points for the smart and pretty packaging. I will definitely buy this again as a budget alternative to Daily Microfoliant!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

6 comments to Recension: BareMinerals Exfoliating treatment cleanser

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>