Neotantric Killer Honey EdP

Det alternativa svenska doftprojektet Neotantric fragrances blandar förbjuden fantasi och humor med ett stort hjärta för parfym. Dofterna i sortimentet är framtagna för att inspirera, stimulera och kittla fantasin, och bland de hittills 9 lanserade dofterna finns dofter som både är riktade till män, kvinnor och unisex-dofter. Nyligen släpptes två nya dofter, Dirty Money, som är riktad mer till män, och Killer Honey, som är riktad mer till kvinnor.


killer honeyKiller Honey, skapad av Celine Ripert, beskrivs som en lekfullt sval men intensivt feminin doft som byter skepnad minst när du annar det. Toppnoterna består av rosépeppar och ylang ylang, hjärtnoterna av jasmin, persika och patchouli, och bottnar i mysk, ros och cistus. På min hud framträder en honungsliknande doft med peppriga och lite träiga inslag, som trots sin lite söta tyngd ändå fungerar lika bra till vardags som till kvällstid. Jag har även testat att spraya den på min sambo, och trots att den är ganska söt så väger rosépepparn och mysken upp och får den att kännas lika naturlig på män som på kvinnor. Den snygga och stilrena flaskan passsar dessutom lika bra på mitt sminkbord som den skulle göra bredvid sambons parfymer i badrumsskåpet.


killer honey1Killer Honey är den första Neotantric-doften jag äger, men jag har fastnat för flera av dofterna tidigare när jag har sniffat på dom i butik. Framförallt är jag även sugen på mustiga, träiga och lite söta unisexdoften Inferno e Paradiso. Neotantrics parfymer kommer i 100 ml-flaskor, kostar ca 595 kr/st och säljs bland annat hos Eleven och NK.

In English: Swedish scent project Neotantric recently launched two new scents, one of them is Killer Honey that is aimed towards women. It’s created by Celine Ripert and is described as a cool playful, yet intensely feminine scent that changes costume when you least expect it to. The top notes are pink peppercorn and ylang ylang, the heart notes consists of  jasmine, peach and patchouli, and the base notes are musk, cistus and rose. On my skin, a honey-like scent with a touch of pepper and wood emerges, and although it’s pretty sweet and heavy, it works just as well during day as during night. I’ve also sprayed it on my boyfriend, an although it’s pretty sweet, the pepper and the musk weighs it up and makes it feel just as natural on men as on women. The gorgeous and clean bottle also works just as fine on my vanity as next to my boyfriend’s perfumes in the bathroom cabinet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

2 comments to Neotantric Killer Honey EdP

 • Andrea

  Alltså, jag undrar om jag måste “vänjas in” i de där dofterna,
  för jag var jättenyfiken på dem men gillade ingen av dem när jag provade…
  Har dem tyvärr inte i min stad vad jag vet, så kan ju inte provspraya ofta! Ska testa igen när jag drar till Stockholm tror jag.
  Jag liksom VILL gilla den här! ;D

  • purity

   Har du testat att spraya dom på kroppen? Ibland kan ju en doft lukta helt olika på en doftsticka och när den blandar sig med de egna dofterna. Sen så är ju våra näsor olika, alla tycker inte om samma dofter =)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>