Recension: Clarins Instant definition mascara

Instant definition mascara från Clarins släpptes i höstas och ska ge både volym och definierade, separerade fransar utan att kladda eller klumpa. Mascaran innehåller bland annat extrakt från bruna och röda alger rika på mineraler som ska vitalisera fransarna.


clarins instant definition mascara1Borsten består av två delar: den större, ovala inre delen i tunna flexibla fibrer, och den yttre, mindre delen med korta och hårda plastpiggar. Den större delen av borsten är tänkt att följa fransarnas form och ge volym, medan den mindre delen av borsten ska separera, definiera och komma åt även de minsta fransarna.


clarins instant definition mascara2Jag är verkligen förtjust i både borste och formula på den här mascaran. Det är lätt att bygga volym och längd med den ovala delen av borsten, medan den korta stubbiga yttre delen gör det lätt att komma åt även de minsta fransarna. Mascaran känns lätt på fransarna och tynger inte ner, och fransarna känns återfuktade och flexibla efter att mascaran har torkat på plats.


clarins instant definition mascara
Ingen mascara (vänster), 2 lager Clarins Instant definition mascara (höger)Den varken fäller, smular eller kladdar av sig under ögonen under dagen, och den här mascaran fick faktiskt bäst i test av mig i Daisy Beauty nr 4/2011. Den är dock lite i dyraste laget för vad jag kan tänka mig att betala för en mascara, men den lever helt klart upp till sin prislapp.

Pris: 270 kr
Betyg: 4/5

In English: Instant definition mascara from Clarins is a volumizing and defining mascara that is clump-free and smudge-free. The formula consists of algae extract, among other ingredients, that are rich in minerals and are supposed to vitalize the lashes. The wand consists of a larger, oval part with thin, flexible strands, and a smaller, stiffer tip with short plastic tips. The larger part is supposed to give volume, and the smaller part is supposed to separate, define and reach even the smallest lashes. I’m really fond of both the formula and the wand. It’s easy to build volume, length and separation, and it doesn’t smudge, clump or weigh down the lashes. The lashes also feel soft and flexible after the mascara has dried down. It’s a bit expensive, but I do think that it lives up to its price tag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

6 comments to Recension: Clarins Instant definition mascara

 • Pia

  En mascara som faktiskt inte tar med sig hela innehållet när man drar ut borsten? Lyx! Synd bara att den är så dyr.

  • purity

   Ja, det är dessvärre rätt gott om mascaror med dåliga wiper-system, blir lika irriterad varje gång jag stöter på det. Därför blir man lite extra glad över en mascara som funkar som den “ska” och tar med sig rätt mängd ut ur tuben varje gång =)

 • Linda

  Verkar vara väldigt bra 🙂 kul när man känner att man faktiskt får vad man betalar för 🙂

  • purity

   Ja, ibland är det värt sina extra slantar =) ibland hittar man dock mascaror som levererar riktigt bra i förhållande till sin prislapp, det är ännu bättre!

 • den ser ut att vara väldigt bra, har du testat Elisabeth ardens mascaror? isf vilken tycker du bäst om(clarins eller elisabeth arden)?

  • purity

   Har tyvärr inte testat någon mascara från Elisabeth Arden! MAC plush lash och Dior diorshow 360 är mina två favoritmascaror av de dussintals olika jag har testat genom åren =)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>