TBS Chocomania

Nu har jag testat fyra av produkterna ur The Body Shops nya Chocomania-serie i någon vecka, och min åsikt om doften har verkligen dalat upp och ner innan jag bestämde mig för vad jag egentligen tyckte om den. Första sniffen på produkterna upplevde jag en alldeles för stark syntetisk parfymdoft som jag verkligen ogillade. Den försvann däremot när produkterna hade jobbats upp och verkligen fått kontakt med huden, och kvar blev en härlig kladdkakssmetsdoft med en liten touch av vanilj i botten. Underbart!


chocomania group


Hårdtvålen har jag vid handfatet som handtvål, den löddrar fint, är dryg, doftar alldeles lagom mycket och händerna känns inte sträva efter tvätt. Dessutom är den himla fin och söt =) (35 kr/110 gram)


chocomania soapDuschtvålen blev jag riktigt positivt överraskad av. När den kommer i kontakt med varmt vatten och huden i duschen doftar det nybakad chokladkaka, löddret är härligt, mjukt och fluffigt och gör att huden känns mjuk och len efteråt. (80 kr/250 ml)


chocomania shower creamBody lotionen på pumpflaska är fluffig och härlig, och passar alldeles utmärkt till de områden där man gärna vill ha en snabb absorbering av hudkräm (typ armar), samtidigt som den återfuktar även torr vinterhy riktigt ordentligt. Lämnar mjuk och len hud efter sig och en svagare doft av choklad än body buttret. (145 kr/250 ml)


chocomania body lotionSlutligen Body Buttret, seriens stjärna, lämnade mig inte besviken. Ett rikt, fylligt, krämigt och härligt body butter som återfuktar huden ordentligt, dock med en lätt hinna kvar efteråt vilket gör att jag helst använder det på kroppsdelar som behöver lite extra återfuktning och där det inte spelar så stor roll om all hudkräm inte har absorberats, typ på smalbenen. Hinnan hjälper dessutom till att skydda huden och hålla den återfuktad längre, så för chokladälskande torrisar är det här nog en hit. Body Buttret har en ganska stark doft. (175 kr/200 ml)


chocomania body butterJag gillar söta dofter på kroppsvård, vanilj är en favorit och jag uppskattar verkligen vaniljtonen i dessa produkter. Ni som förväntade er en mer kraftig, mörk chokladdoft kan nog bli besvikna däremot. Det verkar även som att doften fungerar mer eller mindre bra ihop med olika personers egna dofter, så är du osäker så skulle jag testa att smörja på någon av produkterna på huden och låta den sitta en stund innan ett köp för att känna hur chocomania fungerar ihop med just dina dofter. Liten varning utfärdas också, dessa produkter smakar rätt så illa om man råkar få dom i munnen… Body scruben står på min inköpslista, Chocomania är en serie jag verkligen gillar! Har ni testat någon produkt ur Chocomania än? Vad tycker ni om doften, hiss eller diss?

In English: To start out with, I was really put off by the synthetic perfumed scent in the Chocomania products from The Body Shop, but after noticing that it went away quickly after the products have reacted with the skin, I was totally in love with the chocolate cake batter scent with a touch of vanilla. I love the four products I’ve tried so far, I’ve been using the hard soap as a hand soap, the shower cream is rich and fluffy in the shower, the body lotion is perfect for those areas that you need product to be absorbed quickly, and the body butter is rich and has got the strongest chocolate scent. The body scrub is now on my shopping list! If you like me like sweet scents in body products, I think you will like Chocomania. Bit of warning though, these taste really bad if you should happen to get it in your mouth… Have you tried any of the Chocomania products yet? What do you think of the scent, yay or nay?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

16 comments to TBS Chocomania

 • Sylvie

  Oh I was quite excited about these! They smelled really good, so I got me a mini deluxe set which had the body butter, lip butter, shower cream and body scrub. I love the way my skin smells after using the products (plus it smells soooo delicious. They actually put a warning on it saying that it’s not fit for consumption. Did you try to eat it? 😛 is that why you know it tastes awful?) I like the body butter and the shower cream but I’ve noticed that after being opened for a week or so, it starts smelling off… like salty. I thought I would love the scrub but it’s one of those kinds that dissolves way too quickly for you to properly exfoliate your skin. Out of The Body Shop’s body scrubs, I like the olive one the best because it stays on your skin for as long as you want to scrub! The mango one has the same texture as the chocomania one- the rough grains disappear really quickly and leave an oily (but moisturizing) residue on your skin and in your bathtub. I always almost slip the following day when I get into the shower. Haven’t tried the lip butter but don’t intend to. I think I’ll just give it away or something.

  • purity

   Haha no I didn’t try to eat it, but I accidentally put my finger in my mouth shortly after applying it and the taste wasn’t pleasant =P

 • AnnaB

  Jag gillade lukten och tycker om hur den blir efter tvätt men köpte “bara” tvålarna och lotion till att börja med, ska passa på att köpa scrubben under medlemsdagarna så ska bli spännade att se hur den är. Är lite sugen på läppbalsamen också, har hört att den ska vara väldigt bra, men dom har ju samtidigt släppt nya lippies på hylsa och ärligt talat så gillar jag hylsor mycket bättre än burkarna.
  Sambon gnäller mycket oftare om kladdkaka sen vi köpte delar ur serien btw ;D

 • Den där serien vill jag verkligen testa! Låter helt underbar 🙂

 • Jag har testat body buttret (haha, svengelska) och det var bättre än väntat. Det är annorlunda från de andra body butters från TBS som jag har testat. det återfuktar bättre och längre, och dessutom får jag inga problem med tilltäppta porer som jag har fått med andra av deras body butters.
  Så ja, win!

 • Kanske jag ska också ge en chans till denna serien. Jag tyckte också att doften var alldeles för stark och syntetisk när jag snyftade på den. Ska nog gå tillbaka till TBS och testa lite hur det gifter sig med min egen doft:)

 • Åh jag önskar verkligen att jag gillade dessa, men det är något som är off doftmässigt för mig, som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Scrubben är undantaget. Sitter inte heller bra på min hud. Så himla tråkigt 🙁

 • Efwa

  Jag har ju helt ändrat mening om denna produkt. Jag gillade den Inte alls när jag luktade på den och när jag testade den på kroppen blev lukten överväldigande.. Inte alls min grej.

  Men när jag luktade och testade body skrubben som jag tycker luktar mer som kladdkaka-kakao och starkare så var det som Allt ändrades. Nu är den bara hur underbar som helst. På mig blir inte body buttern härsken alls tack och lov.

  Jag vill dofta så här varje dag. Men den hemska beska smaken som ständigt gör sig påmind om man smörjt in sig med body buttern gör att jag tvekar varje gång…..men den luktar ju sååååå gott.

  • purity

   Samma sak som för mig då alltså! Var sjukt skeptisk till en början, men när det väl har fått gå in i huden så är det lovely och beroendeframkallande!

 • Amanda

  Säljs dem i mini body butters ?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>