Rapsodine Ekoraps Body Butter

Rapsodine är ett svenskt företag som tillverkar miljövänliga hudvårdsprodukter baserade på svensk rapsolja. Min första kontakt med märket var för ungefär 10 år sedan då jag köpte en tub Exklusiv fuktighetskräm som fungerade alldeles utmärkt på mina dåvarande exem – lugnade huden, återfuktade och hjälpe till att låta huden läka. Nu är jag fri från exem, men under vinterhalvåret smörjer jag mer än gärna min torra hud med något närande och återfuktande. Nyligen lanserade Rapsodine en ny serie i sitt sortiment, Ekoraps, produkter baserade på ekologisk rapsolja. En av produkterna är ett body butter.


ekoraps body butterEkoraps body butter innehåller ekologisk rapsolja och ekologiskt kakaosmör för att mjukgöra, återfukta och skydda huden. Den innehåller även fuktgivande extrakt från sockerrör och provitamin B5, och body buttret ska göra huden återfuktad på djupet med en lång fuktighetsbevarande verkan.


ekoraps body butter1Jag är inte helt såld på doften, den luktar lite sötkryddigt med en kanelunderton, men själva formulan är jag desto mer förtjust i. Body buttret känns riktigt smörigt när man först tar på det på huden, men det sjunker snabbt in och lämnar huden mjuk, återfuktad, lugn och fri från kladd. Min känsliga torra vinterhy känns lugn och balanserad, och den återfuktande känslan håller sig i länge. Absolut en ny vinterfavorit, dock tycker jag att prislappen känns aningen saftig.

Rapsodine Ekoraps body butter kostar 299 kr för 200 ml och finns ute i butik nu.

In English: I’m really fond of the new Ekoraps Body butter from Swedish brand Rapsodine, that contains organic rapeseed oil and cacao butter to moisturize, soften and protect the skin. It really does its job well, my skin feels soft, nourished and non-sticky, although I’m not that fond of the sweet/spicy scent, and the price tag is a tad too high for a body butter (299 SEK /200 ml).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

6 comments to Rapsodine Ekoraps Body Butter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>