Recension: Everyday Minerals Finishing dust

Finishing dust från Everyday Minerals är ett transparent löst puder, ämnat för att matta ner och fixera basmakeup, speciellt lämpligt för dig med blandhy eller fet hy.


em finishing dustPudret är extremt finmalet, det känns att det till stor del består av majsstärkelse, och kommer i en platt dosa med stängbart sifterlock. Tyvärr så fyller inte sifterlocket riktigt sitt syfte med just det här finmalda pudret, det sitter inte tillräckligt tätt för att pudret inte ska smyga upp och lägga sig både mellan sifterlocket och det stängbara locket och även ovanpå det stängbara locket. Pudret fastnar dessutom i gängorna och gör att jag ibland har svårt att öppna och stänga sifterlocket.


em finishing dust1


em finishing dust2Det här pudret gör verkligen sitt jobb när det kommer till att matta ner, det behövs ytterst lite för att få effekt och man bör inte ta mer än så för då kan slutresultatet bli lite kakigt. Huden får inte en kritmatt finish utan pudret har en lite “dewy” finish, och huden känns supermjuk och ser jämn och fin ut efter applicering. Huden håller sig fri från blänk under större delen av dagen, jag brukar använda det här pudret både för att fixera flytande foundation och mineralfoundation, eller blandar ut med mineralfoundations som är aningen för skimriga för min smak för att skapa en finish mer anpassad för min hudtyp. Det är synd att förpackningen är så kass, annars hade jag sträckt mig efter det här pudret oftare, och den dåliga förpackningen drar även ner mitt betyg ett snäpp.


em finishing dust3Pris: $12 hos Everyday Minerals, 229 kr hos Beautyminerals (10 gram)
Betyg: 4/5

In English: Finishing dust from Everyday Minerals is a transparent finishing powder, meant for blotting oily parts of the skin and fixing your base. It comes in a flat jar with a closeable sifter lid, unfortunately this doesn’t work particularly well with this powder since it’s so finely milled – it leaks. The powder itself works great for blotting and fixing makeup, and my skin feels silky soft after applying. I use this for fixing fluid foundation, mineral foundation and mixing with mineral foundations that are a tad too shimmery for my taste to make them more matte.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

2 comments to Recension: Everyday Minerals Finishing dust

  • amelie

    Levererar Everyday Minerals till Sverige nu? Jag försökte köpa därifrån för ett tag sen, men fick besked att de inte sänder till Sverige (längre) och hänvisade till Beauty Minerals och nån annan webshop (Nelly tror jag det var).
    Låter som en bra produkt för min hud i alla fall!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>