Lanvin Éclat d’Arpège EdP

År 1927 lanserade Lanvin doften Arpège. Doften skapades av parfymören André Fraysse på uppdrag av Jeanne Lanvin som ville ge sin dotter Marie-Blanche den ultimata presenten på hennes 30-årsdag: en egen doft. Doften finns fortfarande kvar i Lanvins doftportfölj, men år 2002 släpptes även en modern hyllning med inspiration av Arpége – Éclat d’Arpège.


Lanvin éclat d'arpègeFlaskan ska symbolisera evig kärlek med de två ringarna runt basen på flaskans kork och två bröllopsband som representerar historien om den uttalade kärleken mellan två individer. Lanvin beskriver doften som “en strålande, glädjefull och sprakande doft med mycket livfullhet och elegans”. Toppnoterna består av sicilianska citroner och lilja, basnoterna av grönt te, persikoblad och pioner, och bottnar i libanesisk vit cederträ och vit mysk.


Lanvin éclat d'arpège1


Lanvin éclat d'arpège2Éclat d’Arpége är en klassisk blommig och fruktig doft som vid en första sniff i flaskan känns rätt ordinär, men när doften får mogna på huden får den en lite annan karaktär. Framförallt framträdande är persikonoten med en touch av citron, men de blommiga noterna bidrar till en lite rundare och fylligare doft som byggs upp av cederträt och den vita mysken. En klassisk, fräsch och kvinnlig doft som känns mjuk, fruktig och ljuv utan att vara sötsliskig, jag tror den tilltalar rätt många. Den sticker ut lite bland gruppen blommiga och fruktiga dofter  med sin mjuka syrlighet, passar lika bra till vardag som till fest, och flaskan är fin att titta på med sin enkla utformning med gedigna detaljer.

Lanvin Éclat d’Arpège EdP finns i storlekarna 30 och 50 ml och kostar 445 respektive 565 kr.

In English: Éclat d’Arpège from Lanvin is a scent inspired by the classic Arpége that was released in 1927. It’s described as a flowery/fruity scent: the top notes are sicilian lemon and lily, the base notes are green tea, peach leaves and peony, and the base notes are libanese white cedar and white musk. The bottle represents true love with the two rings and the two wedding ribbons. The scent feels quite ordinary at a first sniff of the bottle, but it comes to life on the skin and the most prominent scent is the peach with a hint of lemon that is rounded off with the flowery notes and deepened by the wood and musk. A classic, fresh and feminine scent that feels soft, fruity and delightful without being too sweet, and I think it appeals most people as it works great for both day and night.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>