Maybelline Eye Studio Color cosmos duo

I höstas lanserade Maybelline en ny serie bakade duoögonskuggor – Eye Studio Color cosmos duo. Skuggorna finns i 6 nyanser, där ena sidan består av en enfärgad skugga och andra sidan av virvlar av olika färger. Jag har testat gröna Green glam, bronsiga Bronze seduction och svart/rosa Cosmic black.


eye studio
Green Glam, Cosmic black, Bronze seductionSkuggorna kommer i en kvadratisk och ganska stor svart plastförpackning med genomskinligt lock. Den fyrkantiga förpackningen gör skuggorna lätta att förvara på högkant, men gör också att hela förpackningen blir rätt stor och otymplig, men å andra sidan så skyddar den skuggan väldigt bra. Själva skuggorna är mjuka och finmalda med skimmer och är lätta att plocka upp på penseln.


green glam
Green Glam


green glam swatch
Green Glam (solid/swirled)


bronze seduction
Bronze seduction


bronze seduction swatch
Bronze seduction (solid/swirled)


cosmic black
Cosmic black


cosmic black swatch
Cosmic black (solid/swirled)Tyvärr så känns ingen av dessa tre som klockrena fullträffar. Den melerade delen av skuggorna är det som får dom att stupa på mållinjen: i Bronze seduction är den extremt skir, i Green glam är det svårt att få skuggan att fästa på huden, och den rosa nyansen i Cosmic black blir grå och dassig på huden. De enfärgade skuggorna däremot är det riktigt bra färgtryck i i Green glam och Bronze seduction, medan den enfärgade svarta skuggan i Cosmic black är aningen skir och har massor med lösa glitterpartiklar. Det går bra att applicera dom på en torr bas som t.ex. UDPP, men en aningen klistrigare än nog att föredra för att skuggan riktigt ska “suga fast”, precis som med många andra bakade skuggor.

Eye Studio Color cosmos duo kostar ca 119 kr /st och finns ute i butik nu.

In English: The Eye Studio Color cosmos duos from Maybelline are baked duo eyeshadows with a solid side and an swirled side. They come in 6 shades, I’ve tried green Green glam, bronzy Bronze seduction and black/pink Cosmic black. The solid side of these is great and highly pigmented, but I’m a bit disappointed in the swirled side that just aren’t pigmented enough.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

4 comments to Maybelline Eye Studio Color cosmos duo

 • Jag fastnade för Bronze seduction:) Riktig fin skugga!:)

 • Johanna

  Jag har en fråga som egentligen inte har med det här inlägget att göra.
  I samband med att du recenserar olika ögonskuggor skriver du ofta om den skuggan kräver en klistrig eller en torr primer. Vad rekommenderar du att man använder för primer när man ska applicera krämskuggor?

  • purity

   Jag brukar använda en torr primer under krämskugga, eftersom de flesta krämskuggor lägger sig i veck på mig. Vissa är däremot lite torrare och då behövs ingen primer, och krämskugga kan även användas som klistrig bas om man mättar den med puderskugga.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>