Gillette Venus ProSkin

I slutet av februari lanserar Gillette en ny serie med rakprodukter speciellt anpassade för torr och känslig hy: ProSkin. Två nya Venus-rakhyvlar, Sensitive med fem blad samt MoistureRich med inbyggda rakgelremsor och tre blad, samt en Satin Care Pure and Delicate rakgel fri från färgämnen och parfym ingår i serien. Jag har testat Sensitive-hyveln och Satin Care Pure and Delicate rakgel.


ProSkinRakgel är faktiskt lite av en lyxprodukt för mig, jag brukar nöja mig med vanlig duschtvål och det fungerar alldeles utmärkt för mig – dock så tycker jag att män alltid bör använda någon sorts rakgel då de rakar sig i ansiktet eftersom huden är bra mycket känsligare där. ProSkin Satin Care Pure and Delicate rakgel doftar absolut ingenting, löddrar bra och får huden att kännas mjuk och smidig efter rakning – som sagt, en lyxprodukt för mig, men använder du rakgel och har problem med parfymerade varianter så kan den här nog vara något för dig.


pro skin shaving gelRakhyveln ProSkin Sensitive har hela fem blad och en skyddande fuktremsa. Fler blad innebär färre drag med rakhyveln, vilket ger mindre hudirritation. Rakhyveln kommer på en rund duschhållare med sugkoppar för att fästa hållaren på väggen och plats för två extra blad inuti. Jag har en gammal Venus-hyvel där hållaren fästs på väggen med dubbelhäftande tejp, och jag måste säga att jag gillar sugkoppsvarianten mycket bättre eftersom den är lätt att flytta på och inte lämnar några märken efter sig på duschväggen. Själva rakbladet är stort och ger en nära och skön rakning, det känns nästan som en kudde mot huden och jag behöver färre drag med det här rakbladet än vad jag gör med ett rakblad med tre blad vilket minskar hudirritation. Har du en gammal venus-hyvel behöver du däremot inte byta ut hela hyveln, dessa blad passar utmärkt på alla venus-hyvlar.


ProSkin razor


ProSkin razor1Båda rakhyvlarna kommer att kosta 188 kr/st med ett blad och duschhållare i förpackningen, ett trepack med refillblad kommer att kosta 172 kr. Rakgelen Satin Care Pure and Delicate kommer att ligga på 25 kr för 75 ml och 48 kr för 200 ml. Jag kommer definitivt köpa Senstive-bladen igen, trots att de är lite dyrare än de vanliga Venusbladen med tre blad. Speciellt nu på vintern blir min hy så lätt irriterad och jag har tidigare haft problem med exem på mina ben så allt som minskar irritationen är en fördel för min hy.

In English: In February, Gillette adds a new series to their product range: ProSkin, especially developed for dry and sensitive skin. Two razors are being launched: Sensitive with five blades and MoistureRich with three blades and built-in shaving gel strips, plus a shaving gel, Satin Care Pure and Delicate.

I find shaving gel a bit of an unnecessary product since shower gel works just as fine to me, but if you use shaving gel and have problems with scented ones, this one is free from perfume and dye. I really like the Sensitive razor as well, five blades means less shaving strokes and therefore less irritation. The accompanying shower pod is also really clever. If you have a Venus razor since before though, these new razor blades will fit those as well if you don’t feel like buying an entirely new razor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

8 comments to Gillette Venus ProSkin

 • Äntligen!!!
  Jag har superkänslig hud och använder Gilette Embrace eller vad den nu heter och den fungerar inte riktigt.
  Längtar som tusan tills denna kommer ut nu. Tack för tipset! 😀

 • Jag slutade använda damhyvlar för länge sedan, tycker att de blir slöa så fort och de där fuktremsorna torkar ändå ut efter två rakningar, plus att bladen är så klumpigt utformade. Rakhyvlar för män är på det stora hela så jäkla mycket bättre. Jag använder Gillette Fusion och den rakar sjukt nära så att allt blir supermjukt och dessutom håller bladen säkert dubbelt så länge.

  • purity

   Ja herrhyvlar är ju anpassade för grövre hårstrån än damhyvlar. Beror på hur grovt håret man ska raka bort är, tror jag, hur bra damhyvlarna funkar.

 • Äntligen börjar tjejhyvlarna komma upp i samma klass som herrarnas! Proskin ska jag absolut checka in! /N

 • Nellie

  Kan du skriva mer om mac-kollektionerna som kommer i år? Dem verkar så spännande och du brukar ju alltid ha en sådan koll! 🙂

  • purity

   Jag skriver om de nya kollektionerna så fort jag får information från MAC Nordic, den brukar komma under månaden innan släpp här i Sverige =)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>