Skönhetsbloggevent med Daisy Beauty, del 4

Skönhetsdagen rundades av med att vi runt 18-tiden förflyttade oss från Sjöfartshotellet till Skin Concept i Hammarby sjöstad, som har hand om mineralsminksmärket Jane Iredale och hudvårdsmärket Dermalogica. Vi hälsades välkomna i deras kök med drinkar och tilltugg, innan vi fick oss en rundvisning på inköpslagret, där jag tror att de allra flesta av oss gärna hade stannat en bra stund till för att dregla över hylla efter hylla med produkter!


15
Raspberry mojito and shrimp cocktail – nom!


14
Love the christmas tree decorations that consists of empty Dermalogica box sleeves!


13
Dermalogica/Jane Iredale inventory


12Efter rundvisningen höll Veronica Hareskog som arbetar med Jane Iredale en kort presentation om märket och deras hudvårdande mineralmakeup. Jane Iredale strävar efter att packa sina mineralprodukter så fulla som möjligt med ingredienser som har en positiv inverkan på huden, inte täpper till eller irriterar, och deras foundations innehåller ett naturligt solskydd på upp till SPF20.


11
Bella getting foundation matched


9Efter presentationen fick vi sätta oss och bli färmatchade enligt Jane Iredales färgkarta iSpeedMatch i någon av deras fyra foundationformulas: Pure pressed base (pressad mineralfoundation, semi-matt), Liquid minerals (består av mineralkulor i aloe vera-gel, ger mycket fukt, innehåller ingen SPF), Dream tint (en färgad dagkräm med SPF15) och Amazing base (lös mineralfoundation med lyster, SPF20). Jag valde Pure pressed base och kom fram till att nyansen Satin passade mig bäst.


8


7


10
iSpeedMatching!Efter det fick vi sätta oss och ha en frågestund om hudvård och hudproblem med Dermalogicas utbildningschef Hanna Seth. För mig som har förstorade porer rekommenderade Hanna en mild kemisk peeling kombinerat med en booster/ett serum för att få porernas väggar att bli stabilare och bygga “bättre” porer från grunden.


5När det, 11 timmar efter att eventet hade dragit igång, till slut var dags för oss att dra oss hemåt var jag helt slut, men dagen var verkligen helt underbar och intensiv. Det allra bästa var nog faktiskt att få en heldag tillsammans med alla fina skönhetsbloggartjejer, oftast hinner man bara ses och hälsa och mingla lite. Superstort tack till Kicki som roddade ihop den här heldagen, jag hade verkligen supertrevligt och hoppas att det blir fler event i framtiden!

In English: The beauty day was rounded off around 6pm when we moved from Sjöfartshotellet to Skin Concept in Hammarby sjöstad, who distributes the mineral makeup brand Jane Iredale and the skincare brand Dermalogica. We were welcomed in their kitchen with drinks and snacks, before we got a tour of their product storage room, where I think most of us wouldn’t have mind to stay a while longer to drool over shelf after shelf of products!

After the tour, Veronica Hareskog who works with Jane Iredale held a short presentation of the brand and their skin caring mineral makeup. Jane Iredale aims for packing their mineral products as full as possible with ingredients that has got a positive effect on the skin and doesn’t clog or irritate it, and their foundations contain a natural sunscreen up to SPF20.

After the presentation, we got to sit in groups and get colour matched using the Jane Iredale colour chart iSpeedMatch in one of their four foundation formulas: Pure pressed base (pressed mineral foundation, semi matte), Liquid minerals (consists of mineral balls in aloe vera gel, gives a lot of moisture, contains no SPF), Dream tint (a tinted moisturizer with SPF15) and Amazing base (loose mineral foundation with a lot of glow, SPF20). I chose Pure pressed base and figured out that my shade was Satin.

After that, we got to sit down and have a question session about skincare with the Dermalogica education chief Hanna Seth. I who have enlarged pores were recommended a mild chemical peeling combined with a booster to build up more stabile walls of the pores and build “better” pores from the start.

When it, 11 hours after the event kicked off, was time for us to wrap up and head home, I was completely exhausted, but the day had really been wonderful and intense. The best thing was actually to get an entire day with all wonderful beauty bloggers, most times you only have time to see each other and mingle a bit. Huge thanks to Kicki for arranging this day, I had such a good time and I hope that there are more events like this in the future!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

4 comments to Skönhetsbloggevent med Daisy Beauty, del 4

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>