Recension: Barnängen Extra aktiv 48h antiperspirant

Deos är inte en helt enkel produkt att hitta den ens armhålor kommer bäst överrens med till ett pris som ens plånbok kommer överrens med. Jag har hållt mig till Rexona och Dove till största delen de senaste åren, men sist så föll faktiskt valet på Barnängens Extra aktiv 48h antiperspirant efter att ha läst P’ssions, Fröken Rosas och Heartcores lovord om den.


barnängen extra aktivEn sak som gör mig lite förvirrad med den här deon är att den utlovar “48h Deoskydd”, men att den samtidigt är en antiperspirant. Skillnaden mellan deodorant och antiperspirant är att deodorant enbart kamouflerar dålig lukt, medan antiperspirant även hjälper till att minska svettningar genom att täppa till svettkörtlarna. Innebär det att den utlovar 48 timmars kamouflering av dålig lukt men inte 48 timmars antiperspiranteffekt, eller att de bara har felformulerat ettiketten?

Hur som helst, precis som ovan nämnda tjejer så är jag riktigt nöjd med den här deon. Den luktar fräscht, och jag känner mig torr och fri från svettlukt under armarna i minst 24 timmar och ofta långt in på dagen efter – mycket längre än vad de dyrare deos jag har testat levererar, trots att den inte riktigt lever upp till de utlovade 48 timmarna. Jag hade gärna sett att den hade kommit i en så där uppochnerförpackning med själva kulan nedåt eftersom man då inte behöver skaka fram deon, men det känns som en mindre betydande detalj med tanke på vad den här deon levererar i förhållande till sitt låga pris.

Pris: 25 kr i livsmedelsbutiker
Betyg: 4,5/5

In English: Deos are a tricky beauty product when it comes to finding what works best for your armpits but at the same time works best for your wallet. I’ve been sticking to Rexona and Dove the past few years, but my latest buy was actually Swedish brand’s Barnängen’s Extra aktiv 48h antiperspirant after reading the raves of beauty bloggers P’ssionFröken Rosa and Heartcore.

One thing that confuses me a bit with this deo is that it promises “48h Deodorant protection”, but that it in the same time is an antiperspirant. The difference between a deodorant and an antiperspirant is that a deodorant only neutralizes bad odour, while an antiperspirant also helps reduce sweating by clogging the sweat glands. Does the label mean that the product promises 48 hours of neutralizing bad odor but not 48 hours of antiperspirant effect, or is the label just badly written?

Anyway, just like the girls I mentioned above, I’m really pleased with this deo. It smells fresh, and I feel dry and free from bad odor under my arms for at least 24 hours and often many hours more the day after – much longer than more expensive deos deliver, although it doesn’t really live up to the promised 48 hours. I would have liked to see it come in an upside down packaging though with the ball facing downwards so that you don’t have to shake it before using it, but that feels like a minor detail considering what this deo delivers in relation to it’s low price tag.

Price: 25 SEK
Rating: 4,5/5 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

8 comments to Recension: Barnängen Extra aktiv 48h antiperspirant

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>