Emma S Pure Ocean

För ett par år sedan lanserade en av 90-talets största svenska modeller, Emma Wiklund (före detta Sjöberg) sin egen hudvårdsserie – Emma S, som säljs exklusivt på Åhléns. I dagsläget består produktlinjen av 18 produkter för både kropp och ansikte, och nu till hösten utökades kroppsvårdsserien med 3 produkter i en ny doft – Pure Ocean.


Pure oceanDoften Pure Ocean beskrivs som “rena havstoner i harmoni med väldoftande inslag av gurka och näckros” och finns som body wash, body scrub och body lotion. Samtliga produkter innehåller mjukgörande shea- och passionsfruktsoljor. Jag har duschat och smörjt med Pure Ocean-serien de senaste två veckorna, här kommer lite snabbomdömen:


pure ocean body lotionPure Ocean body lotion (149 kr / 250 ml) – Denna body lotion är tunn och lättflytande, på gränsen till rinnig, och doftar svagt av framförallt gurka. Den absorberas snabbt av huden men den känns lite för mesig för att återfukta ordentligt nu under vinterhalvåret då min hud blir torrare. En fräsch sommarlotion för dig som inte har alltför torr hy.


pure ocean body washPure Ocean body wash (99 kr / 250 ml) – en härlig duschgel som löddrar på bra och doftar rent och fräscht. Den är dryg och huden känns mjuk och len efter att jag har använt den. Är du ett fan av duschkrämer med en inte alltför överväldigande doft gillar du nog den här.


pure ocean body scrubPure Ocean body scrub (139 kr / 150 ml) – en krämig peeling i gel-form med små och ganska mjuka peelingpartiklar som löser upp sig ganska snabbt när de kommer i kontakt med vatten. Peelingen löddrar rätt så rejält vilket bildar som en “kudde” mellan huden och peelingkornen som därmed inte gör speciellt stor nytta. Ska det peelas så ska kornen ge effekt, i min mening – den här skrubben är skön och löddrig men det känns som att peelingkornen inte gör särskilt stor nytta.

In English: a couple of years ago, one of the biggest swedish models of the 90’s, Emma Wiklund (previously Sjöberg) launched her own skincare series – Emma S. Today, the product line consists of 18 products for both body and face, and this fall the body series is expanded with 3 products in a new scent – Pure Ocean.

The scent Pure Ocean is described as “clean ocean vibes in harmony with splashes of cucumber and water lily” and is available as body wash, body scrub and body lotion. All products contains moisturizing shea- and passion fruit oils. I’ve been using all three products the past two weeks, here are some quick reviews:

Pure Ocean body lotion (149 SEK / 250 ml) – this body lotion is thin, almost watery, and smells faintly of cucumber. It’s absorbed quickly by the skin but feels a bit meek to moisturize properly during winter when my skin turns drier. A fresh summer lotion if your skin is not on the drier side.

Pure Ocean body wash (99 SEK / 250 ml) – a lush shower gel that lathers well and smells clean and fresh. A little goes a long way, and my skin feels soft and smooth after using it. If you’re a fan of shower gels that doesn’t smell too much, you’ll probably be a fan of this. 

Pure Ocean body scrub (139 SEK / 150 ml) – a creamy gel peeling with tiny and pretty soft peeling particles that are dissolved pretty quickly once they get in contact with water. The scrub lathers quite a lot which creates like a “pillow” between the skin and the peeling particles that, thanks to the lathering, doesn’t make that much of a difference. If I’m going to peel, the peeling particles should be effective, if you ask me – this scrub is nice and foamy but I feel that the peeling particles are quite useless in this scrub.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>