MAC #227

MAC #227 är en bred, platt och tät paddelformad ögonskuggspensel i svart gethår. Den är ungefär dubbelt så stor som en vanlig platt ögonskuggspensel och kan användas både till ögonen och till ansiktet.

 

 

Jag använder främst den här borsten till att applicera tjockt med löspuder under ögonen innan jag lägger ögonskugga, för att fånga upp eventuella nedfallande pigment när man lägger på skuggan på ögonlocket. Den påminner mycket om MAC #239 i formen, men är dubbelt så stor och har något grövre borststrån.

 

Ett annat bra användningsområde för den här borsten är att sudda skarpa linjer av ögonskugga, eftersom den är så pass tät och stunsig. Jag brukar oftast använda en lite mjukare och fluffigare borste till detta ändamål, t.ex. MAC #217, men då man jobbar med framförallt matta skuggor kan det vara svårt att bli av med vissa skarpa linjer utan att lägga på lite mer skugga, och då fungerar den här utmärkt eftersom den ruggar upp skuggan lite mer.

 

Eftersom den är så pass bred fungerar den också jättebra till att applicera highlighter med i ansiktet, till exempel på kindbenen. Jag tycker den är lite för stor för att applicera skugga med på ögonlocket, men vill man bara ha en enda färg över hela locket fungerar den väldigt bra, och snabbt går det!

 

MAC #227 finns att köpa hos samtliga MAC-diskar och kostar ca 340 kr.

 

 

 

In English: MAC #227 is a flat, wide and paddle shaped eyeshadow brush made out of black goat hair. It’s about twice as big as a regular flat eyeshadow brush and can be used both for the face and the eyes.

 

I mostly use this brush to apply a thick layer of loose powder underneath the eyes before I apply eyeshadow, to catch any fallout from when I apply eyeshadow to my lids. Its shape reminds a lot of MAC #239, but its about twice as big and the bristles are a tad rougher.

 

Another great use for this brush is to blend harsh lines of eyeshadow, since it’s so thick and a bit bouncy. I usually use a fluffier and softer brush for this, like the #217 from MAC, but especially when working with matte eyeshadows some lines are a bit hard to blend without applying more colour, and this is where this brush comes in handy.

 

Since it’s so wide, you can also use this brush for applying highlighter in the face, on the cheekbones for example. I do find that it’s a tad too big for applying eyeshadow with, but if you only want a wash of colour on the entire lid, it works great!

 

MAC #227 is available at all MAC counters and costs about 340 SEK.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>