Sigma E15

E15 från Sigma är en platt pensel i syntethår. Sigma beskriver den som en “flat definer brush” och användningsområdet är att rama in ögonen med puderprodukter, flytande produkter eller gel-produkter.
Personligen tycker jag att E15 är aningen tjock för att använda till det precisionsjobb som en ren och tunn eyelinervinge kräver, vilket gör den svårhanterlig och otymplig – jag använder hellre en tunnare och gärna snedskuren pensel för det ändamålet. Däremot är den helt fantastisk när det kommer till sotade linjer längs både övre och nedre fransraden och längs den nedre, både för att sota ut ögonpenna eller applicera puderskugga då den är ganska styv och väldigt lätt att komma nära fransrötterna med. Den är även perfekt för att skugga ett s.k. cut crease i globlinjen, och E15 är även väldigt trevlig att jobba med när det kommer att måla stadiga lite tjockare linjer med vid ansiktsmålning och kroppsmålning, både med den platta och den spetsiga delen mot huden.

MAC-motsvarigheten till denna heter #212 och ligger på 255 kr, jag har inte testat den än men utifrån vad jag har sett så är den betydligt tunnare. Spontant känner jag att #212 kan vara ett lite vassare köp än E15 då den antagligen fungerar mycket bättre för just skarpa eyelinerstreck. E15 kostar $9 hos Sigmas amerikanska webshop, och finns även att klicka hem hos svenska återförsäljaren Bekkas.se för 99 kr.

In English: E15 from Sigma is a flat brush made out of synthetic bristles. Sigma describes it as a “flat definer brush” and the area of usage is to line the eyes with powder products, liquid products or gel products.

Personally, I find E15 too thick to use for the precision job that a clean and thin eyeliner wing needs, which makes it difficult to handle and unwieldy – I prefer using a thinner and preferably angled brush for that purpose. Although, it’s fabulous when it comes to smoky lines along both upper and lower lash line, both for smudging an eye pencil or applying powder eyeshadow since it’s pretty firm and easy to get close to the lash line with. It’s also perfect for creating a cut crease look, and E15 is also very nice to work with when it comes to painting steady, thicker lines for facial or body painting, both with the flat and the pointed part of the brush.

The MAC equivalent to this brush is called #212 and costs $21, I haven’t tried it yet but from what I’ve seen of it, it’s thinner. Spontaneously, I feel that #212 might be a better buy than E15 since it probably works way better for sharp eyeliner. E15 costs $9 at Sigma’s web shop

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

5 comments to Sigma E15

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>