Sigma E70

Amerikanska Sigma är kända för sina borstar och penslar av bra kvalitet till ett schysst pris. Borstarnas utformning är tydligt inspirerade av MAC (de hade till och med samma nummer från början, men Sigma har utvecklat sitt eget nummersystem på sistone) vilket gör dom till ett bra budgetalternativ till MACs ganska dyra, men väldigt bra borstar. E70 beskrivs av Sigma som “medium angle shading”, borsten består av naturliga hår och penseln är gjord för att applicera highlighter på brynbenet och i inre ögonvrån, samt att lägga mörka skuggor i globlinjen.
Personligen tycker jag att E70 är aningen för mjuk för att applicera skuggor med, den liksom viker sig och ger inte ifrån sig så mycket eller jämnt med färg. Jag äger inte MAC-motsvarigheten #275 så där kan jag inte göra någon jämförelse, men framförallt så använder jag den här penseln för att tona med – utan färg på penseln, för den är riktigt grym på att tona skarpa kanter. Penselstråna är bra skurna och jag har inte upplevt att penseln har fällt något. Skaftet är ganska långt men lätt och ligger bra i handen.

E70 är nog inte den första penseln jag skulle rekommendera om man vill bygga upp en borstsamling eftersom den inte har så många användningsområden, men den är ett trevligt komplement om man vill utöka sin befintliga borstsamling med en bra toningspensel. På Sigmas amerikanska hemsida kostar den ynka $9, den finns även att köpa hos svenska återförsäljaren Bekkas.se för 119 kr – dubbla priset, men å andra sidan riskerar man inte att åka på tullavgifter när man beställer från en svensk sida.

In English: US brand Sigma are known for their brushes of good quality for a decent price. The brushes’ design are distinctly inspired by MAC (they even had the same numbers to begin with, but Sigma has lately developed their own number system) which makes them great alternatives for MAC’s pretty expensive, but great brushes. E70 is described by Sigma as “medium angle shading”, is made out of natural bristles and is made to apply highlighter on the brow bone and in the inner corner of the eye, and to apply darker shades in the crease.

Personally, I find E70 a bit too floppy to apply eyeshadow, it kinda folds when I use it and doesn’t dispense that much colour and not that evenly. I don’t own the MAC original #275 so I can’t compare them, but generally I use this brush for blending – without any colour on the brush, because it’s really great for blending sharp edges. The bristles are cut nicely and I haven’t noticed any shredding. The handle is pretty long but lightweight and it lies comfortable in the hand.

E70 isn’t the first brush I would recommend to someone who’s looking for starting out building a brush collection since it’s not that versatile, but it’s a great complement if you’re looking for adding to your brush collection with a good blending brush. E70 costs $9 at Sigma’s US website.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

6 comments to Sigma E70

 • Alexa

  Jag älskar Sigmas borstar och har beställt från dom flera gånger från deras amerikanska sida, och det dom alltid gör är att dom skriver på utsidan av paketet står det “Gift $25” och då slipper man betala tullavgifter (eller ja, jag har sluppit det dom 5-6 ggr jag har beställt från dom) 🙂

 • Jag fick med den borsten i en av kitten, har aldrig använt den så skulle inte heller rekommendera den.

 • Jag älskar att använda E70! Den är super att lägga highlighter under brynet, eller om som du sa sudda ut skuggan i globlinjen. Jag gillar att använda denna mer än Sigmas motsvarighet till 217 när jag suddar ut skuggor. Jag skulle rekommendera E70 🙂

  • purity

   Alexa: Älskar företag som hjälper en att komma undan moms och postens avgifter =)

   Jojo: Jag skulle rekommendera den, men inte som nybörjarpensel eftersom den inte har så många användningsområden. Testa för att tona skarpa kanter, det är den grym på!

   Matilda: Jag tycker den plockar upp färg lite för dåligt och stråna liksom ger efter så det inte går att få något bra tryck för att applicera färg, men den är grym för att tona och sudda med!

 • Eftersom vi verkligen har ansträngt oss för att kunna erbjuda Sigmas produkter till ett så lågt pris som möjligt vill vi bara förtydliga några saker vad gäller jämförelsen med priserna i Sigmas egen webbutik.

  – Frakten som tillkommer när man handlar från Sigmas egen butik kan bli ganska hög. Deras rekommenderade alternativ kostar 30 dollar som lägst.

  – Som privatperson kan man ibland “ha tur” och inte behöva betala moms och tull vid import från USA. För oss som företag finns inga sådana “undantag”, vi måste alltså alltid betala moms och tull när vi importerar varorna.

  • purity

   bekkas.se: Tack för infon! =) Självklart är det så att det kostar att importera varor, och det är därför alla skönhetsprodukter är dyrare här än t.ex. i USA.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>