bareMinerals Skincare

Idag visade mineralsminkmärket bareMinerals upp sitt nya tillskott i sortimentet: bareMinerals skincare. Visningen ägde rum i Dermaromes lokaler i Stockholm, och presentationen hölls av Lee Etheridge som representerar märkets brittiska sektion.

Grunden i bareMinerals skincare är deras egenutvecklade ingrediens, ActiveSoil Complex, som utvinns ur mineralrika jordsorter innehållandes en mix av hela 72 mineraler. Ur jorden utvinns sedan en mineralrik vätska som är så ren att man kan dricka den som en antioxidant-shot (vi fick prova, smakade väldigt speciellt och liksom drog ihop slemhinnorna i munnen). Vätskan reduceras sedan till ett gyllene pulver med ett antioxidantvärde tre gånger högre än blåbär, och pulvret är den slutprodukt som används i hudvårdsprodukterna i en koncentration på 1-2.5%.ActiveSoil antioxidant shot – very peculiar indeed.Hudvårdsserien utlovar ökad cellförnyelse, reduktion av förstorade porer, färre och mindre rynkor och en hud som överlag är mjukare, slätare och med mer lyster. Samtliga produkter är fria från parabener, syntetiska parfymer och mineralolja. Nio produkter ingår än så länge i serien:

– Purifying facial cleanser (279 kr) – friskar upp, ger klarare hud, rengör och tar bort makeup, även runt ögonen.
– Deep cleansing foam (279 kr) – mild, djupverkande rengöringscreme som tar bort orenheter och ansiktsmakeup utan att torka ut.
– Purely nourishing moisturizer (normal to dry skin) (489 kr) – ger rikligt med fukt, näring och anti-age-vård till normal till torr hud.
– Purely nourishing moisturizer (combination skin) (489 kr) – gör huden fastare och mer elastisk, ger ökad lyster och förbättrad hudstruktur.
– Purely nourishing cream (489 kr) – lyxigt rik, djupt närande fuktcreme som gör huden fastare och mer elastisk, ger ökad lyster och förbättrad hudstruktur.
– Firming eye treatment (479 kr) – fuktgivande och uppstramande ögoncreme som ökar fastheten och minskar svullnader.
– Renew & Hydrate eye cream (489 kr) – ger rikligt med fukt och motverkar fina linjer, rynkor, svullnader och pigmenteringar.
– Pure transformation night treatment (779 kr) – pulverbaserad nattbehandling. Innehåller en koncentrerad dos ActiveSoil Complex som efter endast två veckors användning dramatiskt reducerar och minimerar förstorade porer. Finns i fyra nyanser: clear, light, medium och tan och kommer med inbyggd borste.
– Blemish remedy (279 kr) – problemlösare i pulverform med hög koncentration av aktiva ingredienser som motverkar, döljer och behandlar orenheter.Gorgeous packaging!Den stora stjärnan i serien är inte oväntat Pure transformation night treatment, som med färgpigmenten som tillsats är en lite underlig ingrediens i mina ögon – varför i hela friden behöver man ha färg och täckning i en vårdande produkt som appliceras till natten? Är det för de som är rädda att visa sig utan smink för sin partner i sovrumsmörkret, eller de som är extremt morgontrötta och varken hinner tvätta ansiktet (eftersom färgen då försvinner) eller sminka sig när de kommit upp ur sängen?

Överlag är det här en serie hudvårdsprodukter som verkligen tilltalar mig, alltifrån de grymt snyggt designade förpackningarna till löften om vackrare hud och framförallt minskade porer – jag har förstorade porer på mina kinder efter en solskada som jag gärna skulle se försvinna. Det enda negativa är de rätt saftiga priserna – Lee talade om att bareMinerals produkter ska vara tillgängliga för alla även prismässigt, vilket inte stämmer här i Sverige då både hudvård och makeup har rätt saftiga prislappar i klass med vissa high end-märken.
Jag fick med mig delar ur sortimentet hem att testa, hudvårdsprodukter ger jag i princip alltid minst 4-6 veckor innan jag recenserar så jag kommer med utlåtanden någon gång i slutet av september eller början av oktober.

In English: Today, mineral makeup brand bareMinerals showed their new addition to the product range: bareMinerals skincare. The event took place at Dermarome in Stockholm, and the presentation was held by Lee Etheridge who was representing the brand’s british section.

The foundation in bareMinerals skincare is their own developed ingredient, ActiveSoil Complex, that is extracted from mineral enriched soils that contains a mixture of a whooping 72 minerals. From the soil, a mineral enriched liquid is extracted that is so pure that you can drink it like an antioxidant shot (we got to try some, it tasted very peculiar and made my mouth curl up on itself because of the sourness). The liquid is then reduced to a golden powder with an antioxidant number three times greater than in blueberries, and the powder is the final product used in the skincare products in a concentration of 1-2.5%.

The skincare series promises increased cell renewal, a reduction of enlarged pores, fewer and smaller wrinkles and a skin that’s softer, smoother and more luminous overall. All products are free from parables, synthetic perfume and mineral oils. There are nine products in the series so far:

– Purifying facial cleanser – freshens, gives a clearer skin, cleanses and removes makeup, even around the eyes.
– Deep cleansing foam – mild, deep cleansing foam that removes dirt and facial makeup without drying the skin.
– Purely nourishing moisturizer (normal to dry skin) – gives plenty of moisture, nourishment and anti age care to normal to dry skin.
– Purely nourishing moisturizer (combination skin) – makes the skin firmer and more elastic, provides radiance and an improved skin texture.
– Purely nourishing cream – luxuriously rich, deeply nourishing creme that makes the skin firmer and more elastic, provides radiance and an improved skin texture.
– Firming eye treatment – moisturizing and lifting eye creme that firms the skin and reduce puffiness.
– Renew & Hydrate eye cream – provides plenty of moisture and prevents fine lines, winkles, puffiness and pigmentation.
– Pure transformation night treatment – powder based night treatment. Contains a concentrated dose of ActiveSoil Complex that after only two weeks of use dramatically reduces and minimizes enlarged pores. Available in four shades: clear, light, medium and tan and comes with a built in brush.
– Blemish remedy – problem solver in powder form with a high concentration of active ingredients that counteracts, hides and treats blemishes.

The big star of the series is, not that unexpected, Pure transformation night treatment, with pigments added to it which is a very strange ingredient to me – why on earth do you need colour and coverage in a nourishing product that you apply at night? Is it for those who are afraid to show themselves without makeup on in front of their partner in the bedroom darkness, or for those who are extremely tired in the morning and neither have time to cleanse their face (because that would make the colour go away) or do their makeup?

Overall, this is a series of skincare products that really attracts me, everything from the gorgeous designed packaging to promises of more beautiful skin and especially reduced pore size – I have enlarged pores on my cheeks after sun damage that I would love to see go away. The only negative part is that the prices are pretty hefty here in Sweden – Lee talked about that bareMinerals should be available for everyone, which is incorrect here in Sweden since both makeup and skincare have high end price tags.

I got some samples from the product range to try out at home, I always give skincare products at leas 4-6 weeks before I do a review, so I will be back with my opinion some time at the end of september or beginning of october.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

9 comments to bareMinerals Skincare

 • elin

  Är detta nytt för Sverige? Jag köpte dessa i USA i början av mars! Eller har de lanserat en ny kollektion?

  • purity

   elin: nya produkter brukar generellt sett nå Sverige en eller ett par månader efter att de lanserats i USA, oavsett märke. Serien ska dock utökas inom kort, fick vi veta under presentationen.

   Josefin: Jag lovar att jag recenserar den först av alla, skriver en liten anteckning om det nu direkt så jag inte glömmer. 779 är sjukt saftigt!

 • Josefin

  Gudars! Du MÅSTE komma ihåg att berätta vad du tyckte! 779 är sjukt saftigt, men inget som skulle hindra mig om det skulle vara så att Pure transformation night treatment faktiskt fungerar!

 • Martine

  Dessa produkterna låter RIKTIGT intressanta! Rätt saftiga priser men man skulle antagligen kunna få dem billigare om man köper dem utomlands och jag skulle vara villig att spendera de pengarna – förutom på Pure transformation night treatment, tycker helt enkelt att den är hutlöst dyr. Är mest intresserad av Purifying facial cleanser, Deep cleansing foam och Blemish remedy. Ser fram emot dina recensioner av produkterna! 😀

 • elin

  Ah! Jag brukar handla Bare Escentuals från Strawberrynet 🙂

 • […] var dofterna Le Perfum från den libanesiska designern Elie Saab och golden delicious från DKNY, bareMinerals skincare, nya krämen Exten-10 från GoodSkin, Essies återlansering i Sverige, ekologiskt läppbalsam från […]

 • Nina

  Hej! Har du prövat deras solskydd? 🙂 Funderar på att köpa…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>