Vera Mona Color switch

Den lilla smarta burken Color switch från Vero Mona måste vara en av de smartaste uppfinningar jag har sett på länge – den gör nämligen rent din ögonskuggspensel från överskottsfärg, så att du kan använda den direkt för att applicera en annan nyans eller för att tona med, utan att du behöver blöta ner den och vänta på att den ska torka.

 

Color switch duo

 

Color switch duo1
Color switch duo – den svarta svampen används för borstrengöring, den lilla vita svampen i mitten används för att fukta din ögonskuggspenselSjälva produkten består av en plåtburk med lock innehållandes en svart, ganska grov svamp, som du drar penseln fram och tillbaka över, och på så sätt skrapar av överflödiga pigment, och själva rengöringen tar bara några sekunder. Jag har varianten Duo, som även innehåller en liten vit svamp i mitten i en separat liten plåtbehållare, tänkt för att fuktas med vatten så att du kan fukta en ögonskuggspensel med precis lagom mängd vatten som behövs för att applicera en ögonskugga blöt (perfekt för Smashbox Double exposure-palett!). Båda svarmparna kan plockas ur burken och göras rent med tvål och vatten vid behov, och det finns även refillsvampar att köpa till.

 

Color switch duo2
Ta din använda ögonskuggspensel…

 

Color switch duo4
…svep runt den ett par gånger i den svarta svampen…

 

Color switch duo3
…och vips har pigmenten skrapats av penseln, så den är redo att användas till nästa nyans eller för att tona ögonskugga medColor switch fungerar över förväntan, den ersätter inte din vanliga borstrengöring då den endast “skrapar av” pigment och fungerar bara för puderprodukter, men den är riktigt smidig när man sminkar sig och gärna vill använda samma pensel till fler färger – eller när man som bloggare swatchar massa ögonskuggor och vill slippa göra rent penseln mellan varven eller behöva använda flera penslar till detta. Är du makeupartist kan jag tänka mig att detta är ett riktigt smidigt verktyg att ha med på jobb, då man sminkar mycket men inte hinner djuprengöra penslarna förrän vid dagens slut. Själva “avskrapet” samlas upp i botten på burken, och töms lämpligtvis i samband med att du gör rent svampen (som är vändbar, så använd båda sidorna innan du tvättar). Color switch finns att köpa bland annat hos Eleven, Solo-varianten (utan svampen i mitten) kostar 199 kr, Duo-varianten ligger på 249 kr, och den finns även som smart armbandsvariant, framförallt anpassad för makeupartister för snabb och enkel åtkomst (349 kr).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

4 comments to Vera Mona Color switch

  • Pauline

    Av ren nyfikenhet – vad är eg skillnaden på dessa och de doughnuts man har i håret. Materialet ser liknande ut på bild iaf, kan man använda en sådan som budgetalternativ månne?

    • purity

      Jag upplever materialet i denna svamp som grövre och strävare, men det kan ju absolut vara värt att testa för en budgetvariant! Dock gillar jag fördelen med att denna kommer i en burk så att skuggan man skrapar av borsten fångas upp i burken, så det slipper flyga överallt.

  • Supersmidig produkt verkligen! Kan vara värd att investera i för att underlätta sminkningen! 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>