Pressvisning: Vichy & La roche posay solskydd sommaren 2014

Förra veckan bjöd apoteksmärkena Vichy och La Roche Posay in till pressvisning för att visa upp sina nyheter inom solskyddsgrenen av sitt sortiment för sommaren 2014. Det bjöds på fräsch frukost med färsk frukt, laxsmörgåsar, fruktjuicer med paraply i och självklart kläm och känn på produktnyheterna.

 

2

 

3

 

bild
Tina och jag posade med läckra solglajjor courtesy of StureoptikernHos La Roche Posay så heter linjen med solskyddsprodukter Anthelios. De arbetar för att erbjuda det högsta skyddet på marknaden (samtliga produkter har SPF 30 eller högre) för solkänslig hy (hudtyper som lätt får soleksem, bränner sig lätt, får sänkt immunförsvar av att vistas i solen, har fått hudförändringar av att vistats i solen m.m.). Samtliga produkter är fria från parfym och innehåller ett högt UVA-skydd som skyddar även mot längre UVA-strålar – ju längre strålarna är, desto djupare tränger de nämligen ner i huden. I en solskyddsprodukt framgår graden av skydd mot UVB-strålning (de strålar vi bränner huden) av betäckningen SPF, medan graden av skydd mot UVA-strålning (de strålar som åldrar och skadar huden) framgår av betäckningen PPD.

 

1
La Roche Posays solsortiment AntheliosNytt i sortimentet för La Roche Posay för sommaren 2014 är att man numera delar in alla produkter i två konsistenser, för olika hudbehov: Comfort, för normal till torr hud, som ska vara extra behaglig, fuktgivande och vårdande, och Ultra light, för alla hudtyper, som ska ha ultralätt konsistens, inte märkas på huden och kännas icke-fet. Två helt nya solskyddsprodukter för ansiktet lanseras denna säsong: Anthelios XL ultralätt creme SPF50+/PPD 42 (185 kr/50 ml), som ska ge en osynlig, matt finish och lätt känsla på huden tack vare zink glukonat, perlit och silika, utan att kompromissa med den höga solskyddsfaktorn, och Anthelios Aquagel SPF30/PPD 17 (175 kr/50 ml), som har en lätt gel-konsistens som ska smälta in i huden och vara lätt att applicera, samtidigt som huden tillförs fukt och skyddas med antioxidanten vitamin E.

 

4
Sommarens produktnyheter: handväsksmarta Anthelios XL fluid i platt och smidig förpackning, och Anthelios Aquagel i pumpflaska, där ett pump ger lagom mängd för hela ansiktet.Vichys solskyddsserie, som går under namnet Capital soleil, ska även de ge ett extra bra skydd mot långvågiga UVA-strålar, och produkterna innehåller vårdande formuleringar som ska ge huden en förskönande effekt – lite mer av ett snygg-märke alltså jämfört med La Roche Posay som satsar stenhårt på känslig hy. Vichys Capital soleil-produkter ska fokusera på idealt skydd (UVB + långvågiga UVA), tolerans (hypoallergen formula som ska passa även känslig hy), och hudvård (mjukgörande, mattgörande, närande och fuktgivande ingredienser).

 

5
Sommarens nyheter från Vichy: BB creme, fuktgivande mist och Solmousse för barnÄven hos Vichy satsar man på att hotta upp förpackningarna, tidigare har de varit vita och nu har de istället fått orange sol-inspirerade förpackningar. Här satsar man på tre produktnyheter: Invisible hydrating mist med SPF30 respektive 50 i aerosolflaska, som ska hålla huden mjuk och återfuktad hela dagen med hjälp av mjukgörande ingredienser och thermalskt källvatten från Vichy, med en mjuk och matt finish som inte ska klibba, BB tinted velvety creme med SPF50+/PPD 32 med en lätt gyllene ton och förskönande pigment, som även ger fukt med hyaluronsyra, och slutligen en Solmousse för barn med SPF50, med mjuk och krämig konsistens, lätt persikoton vilket gör det enkelt att se vart man har smort, och extra vattenresistens passande för barns vattenlek.

 

10
Vichys nya tintade “BB cream”-solskydd för ansiktet

 

11
Nya fuktgivande och svalkande Invisible hydrating mist kommer i SPF30 och 50Samtliga produktnyheter ska vara på väg ut på apotek inom kort, jag har verkligen gillat de solskydd jag har testat från dessa två märken tidigare så nyheterna ska bli verkligt spännande att testa – är mest nyfiken på Aquagel-krämen från La Roche Posay, men ska även bli spännande att se hur BB creamen från Vichy ter sig (ska testas då jag har fått lite färg då den “universella” nyansen tyvärr är rätt mörk och varmtonad). Vad tror ni om årets solskydd från Vichy och La Roche Posay, någon av de nya produkterna ni blir nyfikna på att testa?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

8 comments to Pressvisning: Vichy & La roche posay solskydd sommaren 2014

 • Vilken UNDERBAR bild på dig & Tina! Ny omslagsbild på FB!! KRAM

 • LRP har alltid haft bra solskydd men på sistone verkar de ha lagt av med mina favoriter en efter en; efterföljarna har tyvärr fått hat-ingrediensen dimethicone i sig och då kan jag inte använda produkten alls. Håller tummen för att några av nyheterna INTE har det avskydda ämnet i sig.

 • Sara

  Måste erkänna att jag är dålig på att använda solskydd, iallafall till ansiktet har fått för mig att de känns kladdigt och täpper till porerna men ska skärpa mig nu! Är väldigt intresserad av La Roche Posay’s nyheter så får ta en sväng förbi apoteket snart!

  • purity

   Det har kommit väldigt bra solskydd för ansiktet som faktiskt känns hudvårdande de senaste åren, så nu finns det egentligen ingen bortförklaring att inte använda solskydd dagligen. Jag slarvar själv litegrann till vardags, men vet jag att jag ska vara utomhus en hel dag så ser jag till att grunda med solskydd. Huden kan skadas även om man inte blir bränd!

 • Linda

  Jag har faktiskt inte blivit nöjd med det jag tidigare har testat från dessa två märken. Så nu är jag avskräckt pga priset, har testat så mycket som hamnade direkt i sopkorgen, då Apoteken inte kunde erbjuda tester innan köp. 🙁

  Så vad tror du, är det fortfarande omöjligt att få tester?

  Jag har torr, känslig hy med soleksem och numera melasma i hela ansiktet som inte bleknade under vintern. Jag kör alltid med spf 50 men hittar inget som fungerar på daglig basis. På stranden är problemet att 50 inte räcker, plus att lukten i ansiktskrämerna avskräcker, särskilt Vichys solkräm. Jag får även massor av finnar, trots att jag alltid köper icke-komodogen. 🙁

  Ett annat problem är att INGEN solkräm har funkat under min mineralfoundation (originalet) från Bare Minerals. Först har jag kallpressad jojobaolja, sedan solkrämen och sist mineral veil och foundation. I bästa fall blir jag kritvit av krämen, porerna blir fyllda och ser hemska ut, t ex med LRP anthelios. Huden blir sedan snustorr, irriterad och flagnar, men bara med solkrämen. Det beror alltså inte på andra produkter.

  Med andra solkrämer för ansiktet, t ex Vichys, brukar det bli en fet hinna som inte går inte i huden och det blir omöjligt att lägga på sminket. Alternativ så smular sig krämen och går att dra av i flagor.

  Vad gör jag för fel?:( Är noga med att peela, allt får ta sin tid så det hinner sjunka in ordentligt innan nästa steg och jag har nog försökt med minst 50 olika solkrämer för ansiktet nu. Fuktighetskräm är ännu värre, så där nöjer jag mig med kallpressad jojobaolja, trots att jag nu vid 37 år behöver något mer, i år har mina första rynkor dykt upp! 🙁

  • purity

   Jag skulle råda dig att gå till en hudterapeut som kan hjälpa dig att hitta en bra produkt som passar din hy. Vad tråkigt att du har haft svårt att hitta något som passar dig =(

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>