Escada Cherry in the air EdT

Sommarens doft från Escada heter Cherry in the air och är en Eau de Toilette. Den kommer i storlekarna 30, 50 och 100 ml och lockar, som namnet föreslår, med söta doftnoter av körsbär.

 

Escada Cherry in the air EdTEscada beskriver doften som “en lätt och luftig doft av körsbär i ny tappning som fångar bärets oemotståndliga karaktär och samtidigt avspeglar den sorglösa livsglädje som kännetecknar Escada. Denna ljuvlighet uppstår genom en oväntad kombination av saftiga, röda bär och oemotståndliga marshmallow-ackord – den perfekta blandningen av ungdomlighet och frosseri”. Toppnoterna består av svarta körsbär, hallon och mandarin, hjärtat av gardeniablomblad, kokosorkidé, vanilj och marshmallow, och bottnar i sandelträ, ekträ, mysk och vit mocka.

Den har en tydlig karaktär av körsbär men även ganska mycket vanilj, mogna blommor och en liten hint av trä. Den här har jag sprayat på mig flitigt i sommar, den gifter sig väldigt härligt mot solvarm hy och är en lekfull och söt, men ändå ganska lätt och hyfsat o-sliskig doft så länge man inte överdoserar. Är du ett fan av söta och blommiga dofter kommer du nog att gilla, medan älskare av fräscha, gröna dofter antagligen tycker den sliskar lite väl för mycket. Escada Cherry in the air EdT kostar 445 kr för en flaska på 30 ml.

In English: This summers’ scent from Escada is called Cherry in the air and is an Eau de Toilette. Escada describes it as a light and airy scent of cherries in a new form, with a mix of red berries and marshmallow notes. The top notes are black cherries, raspberries and mandarin, the heart consists of gardenia petals, coconut orchid, vanilla and marshmallow, and the base notes are sandal wood, oak tree, musk and white suede. It has got a prominent cherry character, but also lets the vanilla, ripe flowers and wood notes come out to play. A playful and sweet, but still quite light scent that I’ve been using almost every day this summer. Right up my alley!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

14 comments to Escada Cherry in the air EdT

 • Älskar alla Escadas sommardofter trots mina 24 år. De första brukar kategorisera de som “fjortsdofter” (vad det nu än är) men jag tror aldrig att jag kommer att bli för gammal för Escadas sommarhits <3

 • Jag gillar den här riktigt mycket, trots att den inte håller så länge på huden. Men den är liiite för blommig för mig.

  • purity

   Det är ju en EdT, som inte håller lika länge på huden som en EdP. Ett tips är att spraya lika mycket parfym men inte sprida ut den över ett så stort område, eller att spraya på kläder eller hår (eller ett tygband som du knyter runt armen) för att få doften att hålla längre. Ju mer du “sprider ut” doften och ju varmare det är, desto snabbare dunstar doftpartiklarna.

 • Haha! Jag håller med Aida om fjortisdofter. Men jag ÄLSKAR dem. Inte alla, men de flesta. Och jag är 31. 😀

 • Maggie

  Lite sugen på att testa den, trots 14is-varning. Jag gillar ju ändå Cavallis parfym 😛

 • När den först kom in i februari var jag sjukt besviken, den kändes billig, söt och sliskig och både jag och mina kollegor tyckte att det var den sämsta sommardoften Escada gjort, men ju närmre sommaren vi kom ju bättre blev den och helt plötsligt efter att ha sprutat på mig vårt test på jobbet ett antal gånger så växte den i mina ögon (näsa) och blev till en alldeles ljuvlig sommarparfym, samma tyckte kollegorna, så roligt det där hur det kan ändras, från vinter till sommar och om man testar en parfym flera gånger, nu älskar jag den!

 • Det enda jag inte gillar med Escadas dofter är att de inte håller vidare länge. Känns nästan som man måste ha med en flaska i väskan för att spreja på under dagen. :/

 • M

  En av mina favoritdofter nu i sommar! 🙂 Har både doftkrämen och själva parfymen, ibland brukar doften skilja sig mycket mellan lotion och parfymen tycker jag, men båda luktar lika gott!

  Brukar smörja in mig med krämen först på handleder, längst upp på halsen, osv där man vill dofta gott – och därefter spruta på parfymen. Tycker doften håller sig längre då! 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>