Scratch nails No dry hands moisturizer

Min absoluta favorit bland nageloljor heter Nail Food och kommer från svenska Scratch nails. Nyligen lanserade de en kompis för händerna till Nail food, No dry hands moisturizer.

 

Scratch nails no dry hands moisturizerNo dry hands moisturizer kommer i en platt mjuk klämtub med snäpplock. Den beskrivs som vårdande och fuktgivande och ska återställa fuktbalansen, vårda och skydda händerna samt hålla dom mjuka och lena. Själva konsistensen på krämen är ganska tjock, men den är lätt att arbeta in i händerna och absorberas snabbt. Gillar du örtiga dofter och eteriska oljor kommer du att gilla doften på denna. Den innehåller lavendelolja som är inflammationshämmande, sesamolja som är mjukgörande och skyddande, myrrhaolja som ska läka sprucken hud, extrakt från svart te  och vitamin E som har antioxidanta egenskaper, och Jojobaolja som återfettar och skyddar.

Den här har snabbt blivit en bra kompis, det känns att den återfuktar och återfettar samtidigt som den skyddar, och precis som Nail food upplever jag den lugnande och läkande på små sår och sprickor. Den lämnar ingen kladdig hinna efter sig, dock känns händerna lite “oljiga” efter att krämen har absorberats vilket inte alltid är önskvärt, men vid vissa tillfällen är det riktigt skönt med den skyddande hinnan. Perfekt i kallt klimat eller till natten, med andra ord. No dry hands moisturizer kostar 160 kr för en tub på 50 ml och finns att köpa bland annat hos Åhléns och i Scratch nails webshop.

In English: My favourite nail oil Scratch nails Nail food recently got a friend for the hands, No dry hands moisturizer. It’s described as nourishing and moisturizing and is formulated to reset the moisture balance, protect and nourish the hands while keeping them soft. The formula is enriched with lavender, sesame, myrrh and jojoba oils which is reflected in the scent, and it’s quite thick in consistency but is quickly absorbed by the skin. It does leave a bit of an oily membrane behind though, which is great for protection but not always that convenient.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

6 comments to Scratch nails No dry hands moisturizer

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>