Månadens produkt – Februari 2013

månadens produkt feb 2013Jag har under vinterhalvåret besvärats av eksem/psoriasis i höger handflata och mellan fingrarna, något som gör det otroligt besvärligt för mig då jag använder mina händer väldigt mycket, både på jobbet och på fritiden – och dessutom är jag högerhänt. Jag har testat kräm efter kräm efter kräm, kortison har lindrat när det har kliat men inget har hjälpt mot torrfläckarna – förrän jag testade The body shops Absinthe purifying hand butter. Den antiseptiska effekten från malört i kombination med fukt och fett tog död på utslagen på bara ett par dagar, verkligen en räddare i nöden! Har du torra, spruckna och irriterade händer så bör du definitivt spana in Absinthe purifying hand butter – Månadens produkt februari 2013!

 

mp feb 2013Har ni någon speciell favoritprodukt den här månaden? Är det en ny produkt eller en återfunnen eller återkommande favorit?

In English: All winter, I’ve been fighting hand eczema in my right palm, which is really painful and inconvenient since I use my hands a lot both at work and during my free time – plus I’m right handed. I’ve tried hand cream after hand cream after hand cream, cortisone has helped against the itching but nothing has helped against the dry spots – until I tried The body shop’s Absinthe hand butter. The antiseptic effect from wormwood in combination with the intense moisture made my hand as new again within days, really a savior and I highly recommend this for dry, cracked and sensitive hands! Do you have a favourite product this month?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

17 comments to Månadens produkt – Februari 2013

 • Nej men vad bra att den hjälpte!!! 🙂 Jag gillar tvåln som faaaen i denna serie! 🙂

 • Jag har torrhud som är smått röd på ovansidan av händerna. lite stressrelaterat tror jag men jag blir inte av med det. Bara ploppade upp en dag. Är även lite i armvecken. tror du att den här krämen kan hjälpa? känns som att inget hjälper. vet inte ens vad det kommer från.

  • purity

   Testa denna, jag upplever den som väldigt lugnande och skön. I armvecken låter det som att du har fått eksem, kliar det? Hydrokortisonsalva (finns på apoteket) hjälper bra mot kliande eksem men använd med måtta då det gör huden skörare.

 • Blir mer och mer sugen på serien! Vad skönt att den här funkade så himla bra för dig 😀

  • purity

   Den doftar helt underbart också =D är så himla glad att jag äntligen hittat något som funkar, har väldigt svårt att jobba när jag har eksemen då det gör så fruktansvärt ont att sprita händerna, vilket man ska göra varje gång man går in och ut i en patientsal – minst, så det blir ett par gånger per arbetspass…

 • Ska nog ta och testa. Låter som att det skulle kunna hjälpa, båda alternativen. Tack för tipset!

 • Hej Sanna! Har nu följt din blogg i några år och den är verkligen jättefin! Har dock en fråga.
  Jag ska till London i maj och jag vet ju att det är lägre priser på smink och skönhet än här i Sverige. Så här är min fråga till dig: har du någon speciell skönhetsbutik i London (eller i allmänhet utomlands) som jag absolut inte får missa? Finns det något som jag borde passa på att köpa som är avsevärt billigare eller som endast finns endast utomlands?
  Tack förhand and keep up the good work! 😉

  • purity

   Hej Matilda! Lyllo dig som ska åka till London. Du får absolut inte missa apotekskedjorna boots och superdrug, där finns massor med skönhet till bra priser. På selfridges hittar du Urban Decay, och det finns även en MAC PRO-butik och en Illamasqua-butik centralt i London. Happy shopping!

 • Lotta

  Tack för tips! Både jag och min dotter har väldigt torra händer, hon får liksom tjock exemliknande hud. Ska definitivt kolla in den! Har annars fått tips om Granngårdens Spensalva som jag också tänkte testa.

 • Emma

  Tipsade min mamma om den, hon får väldigt spruckna händer på vintern.. Men tydligen så snabbläste jag, missade helt att den är skön mot eksem-hud så då får det bli en till mig med!

  Din blogg är UNDERBAR! Trevlig helg!

 • Fröken Frodig

  Åh, den ska jag prova! Har också eksem, kortison hjälper inte, jag har fått utskrivet en hel drös krämer (och testat många receptfria själv) som bara gör det värre. Det som funkar mot torrheten som blir när det börjar läka är canoderm (enda jag tål), men mot själva eksemen har jag inget som biter, denna måste testas! Och ja, handsprit svider! Jobbar i äldrevården, så jag har nog lite samma upplevelser som dej, tyvärr. Tack för tipset 🙂

  • purity

   Jag kör kortisonsalva för att lindra klåda, och sen drar jag på denna för att liksom läka huden. Hoppas den funkar för dig med!

 • […] och går snabbt in i huden. Jag har torra händer men har inga problem med utslag, men Sanna har skrivit att den har hjälpt mot hennes eksem på händerna så om du har problem med eksem och […]

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>