Recension: Unite Beach day

Något jag har fastnat för på sistone är att styla mitt hår med saltvattenspray. Senast ut att testa är lyxvarianten Beach day texturizing från amerikanska frisörmärket Unite.

 

Unite Beach dayBeach day, som kommer i en hög sprayflaska, utlovar mer framträdande vågor/lockar, textur, tjockare hår och volym. Den kan användas både i fuktigt och torrt hår vilket ger lite olika resultat, i fuktigt hår blir effekten lite mjukare, i torrt hår får man en lite strävare och “beachigare” känsla. Sprayen har en lite fruktig, honungsaktig doft som jag gillar riktigt mycket, diskret men ändå trevlig och behaglig.

Jag har framförallt använt sprayen i fuktigt hår för att sedan låta det självtorka, för att skapa volym, textur och ge lite liv till håret utan känslan att jag har en stylingprodukt i håret. Efter att håret har handdukstorkats så sprayar jag 5-6 spray framförallt i hårbotten och mitten av längderna som jag sedan kramar in i håret. När håret är torrt är känslan jag får ett mer styrsligt hår med textur, volym och liv jämfört med om jag inte har använt några stylingprodukter alls, utan att håret känns nedtyngt eller flottigt, och jag upplever även att mitt självfall kommer fram mer när jag har använt den här sprayen än om jag inte har använt någon produkt alls. Jag kombinerar den gärna med en hårolja i längderna på håret för lyster, följsamhet och återfuktning.

Kort och gott – en grym saltvattenspray som är dryg, ger det resultat jag är ute efter och knappt känns att man har det i håret. Perfekt för dig som vill ha textur och liv i håret men ogillar känslan av stylingprodukter! Jag tycker dock att den är lite i dyraste laget, saltvattensprayen från Davines är minst lika bra och där får du några milliliter mer för knappt en hundring mindre av priset.

Pris: 325 kr / 236 ml
Betyg: 4,5/5

In English: Beach day from salon hair care brand Unite is a salt water spray to be used to enhance waves and curls, give texture, volume and add thickness. It can be used in damp or dry hair depending on the desired effect, in damp hair it gives a “softer” effect while used in dry hair you’ll get a rougher and more “beachy” feeling. The scent is of flowers and honey and is pleasant and discrete. I’ve mostly used it in damp hair and then let it air dry to add body, texture and volume without the feeling of wearing a styling product in my hair. It works just excellent for this purpose, and it doesn’t weigh the hair down or make it feel greasy. I love to combine it with a hair oil in the lengths of my hair! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

4 comments to Recension: Unite Beach day

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>