Dior Beige ribbon Twin set eyeshadow

Med vårkollektionen Chérie bow släpper Dior en helt ny duoögonskugga i stiftform: Twin set eyeshadow, i fyra nyanser. Jag har testat champagnefärgade Beige ribbon, skuggan finns även i rosa, svart och grått.

 

Dior beige ribbon twin set eyeshadowDen blanksvarta “chunky” pennan har en kork i varje ände, där bakom den ena korken gömmer sig en krämskugga i stiftform, och under motsatt kork hittar vi en stor skumgummiapplikator med lös puderögonskugga. Tanken bakom skuggan är att ändarna ska användas tillsammans, med krämskuggan som bas och sedan puderskuggan ovanpå för att addera skimmer, ge ökad hållbarhet och tona kanterna, och stiftformatet ska göra skuggan lätt som en plätt att applicera snabbt.

 

Dior beige ribbon twin set eyeshadow1
Krämskuggan

 

Dior beige ribbon twin set eyeshadow2
Puderskuggan

 

Dior beige ribbon twin set eyeshadow swatch
Puderskuggan (vänster), krämskuggan (höger)Själva pennan känns tung och lyxig i handen, precis vad jag förväntar mig av Dior. Tyvärr slutar den höga kvaliteten där. Krämänden är ganska hård och man måste trycka rätt rejält för att få någon färg, och skuggan är svår att få jämnt applicerad på huden. Dessutom är båda nyanserna så pass neutrala att det nästan är löjligt; dom syns i princip inte alls på min hud. Dessutom lägger sig skuggan i veck på mina (ganska oljiga) ögonlock efter ett par timmar, detta dock utan en primer. De andra färgerna kanske presterar bättre, men just Beige ribbon känns inte alls värd att lägga sina surt förvärvade slantar på – då lägger jag hellre till lite pengar och köper en av de fina paletterna istället. Diors Twin set eyeshadow kostar ca 345 kr/st och finns ute i butik nu.

In English: One of the four shades of Twin set eyeshadow that are launched with the Dior spring collection Chérie bow is called Beige ribbon. The pencil itself is duo ended and “chunky”, where one end contains a creme eyeshadow in stick form, and the other end has a large sponge applicator with loose eyeshadow. They are meant to be used together – the creme as a base and the loose shadow on top to add shimmer, blend and make it last longer on the skin – and the stick format is to make it easy as pie to apply quickly. The pencil itself feels heavy and sturdy in the hand, but that’s also how long the quality lasts – the creme end is quite stiff and you need a lot of pressure to get full colour coverage, and it’s really difficult to apply the powder evenly. Plus, both shades are ridiculously neutral, it’s very difficult to distinguish them from my own skintone at all. Plus, it creases badly on my oily lids after a few hours. The other three shades might perform better, but I’d rather add some money and buy one of the gorgeous palettes instead of spending my money on an underperforming product such as this.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

6 comments to Dior Beige ribbon Twin set eyeshadow

 • Pia

  Usch, blir så ledsen när märken som uppenbarligen har jättemycket resurser inte lägger ned tid i kvalitén på produkterna, bara på priset. Du har ju trots allt rätt som konsument att lämna tillbaka varan om den inte motsvarade dina förväntningar, och för det priset tycker jag du kan förvänta dig så mycket mer.

 • Josefin

  Jag tänkte kasta mig in på okänt smink vatten. MAC..! Vilken produkt från MAC skulle du tipsa om att jag ska testa först? Vilken produkt är fin favorit “helt enkelt”? 🙂

  • purity

   Åh men gud vad svårt – det finns ju så himla mycket bra! =P vad är du mest intresserad av – ögon, läppar, bas, mycket färg, neutralt och så vidare?

 • Josefin

  Haha förstår att min fråga var ganska svår att svara på.. Men jag tänkte nog köra på någon basprodukt det första jag köper.. Jag har ganska blandad hy, speciellt nu på vintern, jag upplever att jag är flagig i ansiktet samtidigt som jag blir ganska fet efter ett par timmar.. Så, tips? 🙂

  • purity

   Det låter som att du har problem med yttorr hud, och att du är i behov av en bra men snäll peeling och sedan en schyst fuktmask för att hyn ska komma i balans igen.
   I foundationväg kan jag rekommendera studio fix fluid, PRO longwear foundation och deras BB cream för dig som har blandhy =)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>