PURE Bordeaux wine Micro lipstick

Svenska märket PURE är en relativt ny spelare på makeupmarknaden, och i sortimentet hittar vi flera olika läppstiftsformulas i många fina färger. En av läppstiftssorterna heter Micro lipstick, jag har testat nyansen Bordeaux wine.

 

PURE bordeaux wine micro lipstick

 

PURE bordeaux wine micro lipstick1Micro lipstick beskrivs som ett krämigt, long lasting och högpigmenterat läppstift som ska sitta kvar på läpparna och inte blöda utanför läppkonturen. Det är fritt från parabener och konserveringsmedel och är dessutom berikat med vitamin A, C och E för återfuktning och antioxidantskydd, och kamomill och aloe vera för att verka lugnande. Läppstiftet kommer i en tyngre högblank metalliskt grå hylsa med snäpplock och är fritt från doft.

 

bordeaux wineSjälva stiftet känns mjukt, krämigt och skönt på mina läppar, och det är intensivt med pigment. Stiftet appliceras jämnt och fint utan att bli flammigt, och det sitter bra på plats på läpparna utan att torka ut dom eller blöda. Nyansen Bordeaux wine är som namnet låter – rödvinsfärgat, och är riktigt smickrande på de flesta som är sugna på att testa på vampröda läppar utan att det  blir alltför mörkt. Gillar! Ett Micro lipstick kostar 200 kr och finns att köpa i PURE concept store på Mäster samuelsgatan i Stockholm eller i onlinebutiken.

In English: One of the lipstick formulas in Swedish makeup brand PURE’s range is called Micro lipstick. It’s described as creamy, long lasting and highly pigmented, that lasts without bleeding outside the lipline. It’s free from parabens and preservatives and is also enriched with vitamin A, C and E for moisture and antioxidant protection, and chamomile and aloe to soothe the lips. It comes in a heavy, high-shine gunmetal tube with a snap lid. The lipstick itself feels soft, creamy and smooth on my lips, and it’s highly pigmented and applies evenly. It stays put on my lips well without bleeding, and the shade Bordeaux wine is just what it sounds like – red wine coloured, and will probably look good on most people who wish to try vampy red lips without it being too dark or purple toned.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

7 comments to PURE Bordeaux wine Micro lipstick

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>