Pressvisning: OPI Euro Centrale

Igår eftermiddag bjöd OPI in till visning för sin vårkollektion Euro Centrale i ett snöigt Stockholm. På plats var bloggare och journalister, det bjöds på vin och centraleuropeisk plockmat och de som ville kunde få naglarna lackade på plats i någon eller några av de nya nyanserna.

 

1Kollektionen har färgmässigt plockat upp klickar från vårens trender, och namnen har hämtat inspiration från centraleuropa, närmare bestämt från Tjeckien, Ungern, Polen och Rumänien. Innan vi fick titta närmare på själva kollektionen så pratade Sara Winter från Svenska moderådet om vårens modetrender, som har stått till grund för färgvalen i Euro centrale. Det är mycket vintage som kommer åter: 40- och 50-tal med vida knälånga kjolar och markerade midjor, ränder och prickar, pasteller, Elvis och Marilyn Monroe, men vi ser också knalliga färgsprakande mönster hämtade från 60- och 70-talen. En annan trend är asieninspirerade sidentyger, guldtyger och gulddetaljer på inredning, och klassiska sportkläder med vit bas och ränder i en knallig färgaccent.

 

8
Ränder och prickar är helrätt i år (hur snygga är inte skorna längst ner till vänster?!)

 

7
Samma sak gäller färgglada, abstrakta mönster á la 70-tal

 

2

 

3
Vackra handdekorerade påsar med lack!Euro Centrale består som alla OPI’s större kollektioner av 12 lack och består av en ganska brokig blandning av nyanser:

Nail lacquer (150 SEK)

 • Polka.com Blue and violet are dancing partners in this glittery combo.
 • OPI…Eurso Euro This deep blue cream is very continental.
 • Suzi’s Hungary AGAIN! Thank goodness there are zero calories in this warm and yummy pink!
 • You’re Such a BudaPest If I let you borrow this periwinkle-purple, will you go away?
 • Can’t Find My Czechbook I hope you take credit, because I must have this aqua!
 • My Paprika is Hotter than Yours! Get the extinguisher…this fiery red is sizzling!
 • Hands Off My Kielbasa! Get your own…this bronzy tan is all mine!
 • OY–Another Polish Joke! So this shimmery-gold walks into a bar…
 • A Woman’s Prague-ative I’m changing this shimmery copper for…never mind!
 • Vant to Bite My Neck? You know you want to…wear this deep eggplant.
 • I Saw…U Saw…We Saw…Warsaw Be seen in this deep midnight blue.
 • My Vampire is Buff Creamy, pale and nude…just how I like my vampires.

 

6
OY-Another Polish joke, A woman’s Prague-ative, My paprika is hotter than yours!, Hands off my Kielbasa, My vampire is buff
Vant to bite my neck?, You’re such a BudaPest, OPI…Eurso Euro, Polka.com, I saw…U saw…We saw…Warsaw, Can’t find my Czechbook

 

4
Tina blir lackad i aquablå Can’t find my Czechbook

 

5
Helena valde 2 lager av snygga Polka.com över sitt svarta ShellackDet finns helt klart ett par godbitar i den här kollektionen, och det är en sån spridning på nyanserna att jag tror alla kan hitta något dom gillar. Mina favoriter så här långt är Polka.com, You’re such a BudaPest, Can’t find my Czechbook, My paprika is hotter than yours!, A woman’s Prauge-ative och My vampire is buff. Spännande med en blandning av mörka vampiga lack, pasteller och skimrande guld- och kopparnyanser! Jag fick med mig hela kollektionen hem så flaskbilder och swatches kommer upp imorgon. Kollektionen finns ute runt vecka 5 i svensk butik, något av dessa som lockar er?

In English: Yesterday, OPI showed their spring collection Euro Centrale in a snowy Stockholm. The collection has been inspired by this spring’s fashion trends, but also by central Europe countries Czech republic, Hungary, Poland and Romania. The shade range is pretty wide so I think everyone should find something they like – my favourites so far are olka.com, You’re such a BudaPest, Can’t find my Czechbook, My paprika is hotter than yours!, A woman’s Prauge-ative and My vampire is buff. I’ll post bottle pics and swatches tomorrow!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

20 comments to Pressvisning: OPI Euro Centrale

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>