Recension: Unite U Luxury Shampoo & Conditioner

I slutet av förra året lanserade salongsmärket Unite ytterligare två produkter i sin lyxserie U Luxury: schampo och balsam. Precis som min favorit U Luxury Argan oil är produterna baserade på ren arganolja.

 

Unite U luxury shampoo & conditionerU Luxury shampoo (479 kr / 251 ml) innehåller en blandning av krossade sötvattenspärlor, Hawaiiansk vit honung och ren arganolja. Det är fritt från sulfater och ska ge liv till näringsfattigt hår, och ska passa alla hårtyper. Det utlovar även glans och ett spänstigt, friskt hår. Det har en doft av honung, citrus och arganolja som känns fräsch och lite orientalisk.

 

Unite U luxury shampooFör att vara ett sulfatfritt schampo så ger detta ett rikt lödder, men efter tvätt så känns håret liksom inte riktigt rentvättat i längderna utan schampot lämnar som en hinna efter sig – jag antar att det är arganoljan som har ett finger med i spelet här. Perfekt om du har väldigt torrt hår och torr hårbotten, på mig blir det lite platt fall då mitt hår blir alldeles för tungt i hårbotten och blir svårt att få volym i, och jag behöver tvätta håret ca varannan dag med detta schampo jämfört med var tredje som jag strävar efter.

Betyg: 3/5

U Luxury conditioner (499 kr / 251 ml) innehåller även det krossade sötvattenpärlor, Hawaiiansk vit honung och arganolja. Det innehåller silikoner, men en typ som ska lösas upp av den sulfatfria formulan i schampot, och ska ge håret volym och glans genom att stänga hårstrået och på så sätt hålla kvar alla näringsämnen i ditt hår.

 

Unite U luxury conditionerDet har samma doft som schampot, och jag behöver en ganska stor klick i mina långa ganska slitna längder för att det ska kännas ordentligt mättat och återfuktat. Efter tvätt känns håret mjukt, följsamt och återfuktat, och längderna på mitt hår känns lite friskare än vanligt och har mycket glans.

Betyg: 4/5

Jag hade höga förväntningar på den här serien på grund av den höga prislappen, och för att kosta så pass mycket som dessa produkter gör så förväntar jag mig faktiskt så mycket mer. Schampot är nog perfekt för någon med torr hårbotten och torra längder i hela håret, men för mig så fungerar det inte alls då det gör mitt hår platt och dessutom att det snabbt känns smutsigt. Jag är desto mer förtjust i balsamet, som är perfekt för mina torra längder i håret – ett stort minus däremot att det är så pass odrygt som det är med tanke på prislappen. Överlag, en serie som snarare borde marknadsföras mot torrt och näringsfattigt hår istället för mot alla hårtyper, som levererar sådär i förhållande till det höga priset.

In English: Late last year, Unite launched two new products in their U Luxury series, shampoo and conditioner. Both contain crushed salt water pearls, Hawaiian white honey and pure argan oil. Both products have a scent of honey, citrus and argan oil which feels fresh and a bit exotic. The shampoo, which is sulphate free, is made to suit all hair types, and promises shine and a healthy hair. It produces a rich lather for being sulphate free, but after washing my lengths doesn’t feel clean but rather like there is a residue left behind – I suspect this is the argan oil. Perfect if you have a dry scalp, not so good if you don’t since it weighs down the hair and makes it lack in volume and I also have to wash it every other day. The conditioner contains silicones, but of the kind that’s dissolved by the sulphate free formula in the shampoo, and is made to give the hair shine and volume while nourishing it. I need quite a large volume of product for saturating the lengths of my hair, but after washing, the lengths feel soft, smooth and moisturized with shine and a healthy look to it. I had high expectations on this range because of the price range, and for being this pricey, the end result is quite mediocre. The shampoo is probably perfect if you have a dry scalp, it doesn’t work at all on my hair and I think they should have marketed it towards dry hair rather than all hair types. I like the conditioner much better, but since you need quite a lot of product every wash, it feels like you get very little product for your money.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

2 comments to Recension: Unite U Luxury Shampoo & Conditioner

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>