MAC Pressed pigments collection

Vi fortsätter att prata lite om kollektionerna som MAC inleder året med – i januari släpps Pressed pigments, superskimriga ögonskuggor som lanserades första gången med Face and body-kollektionen i september i år. Alla dessa färger blir permanenta i sortimentet.

MAC Pressed pigments
Release date: December 26th 2012 (US/Canada), January 2013 (International)

PressedPigments-Beauty-300

M·A·C innovation creates a highly pearlized, creamy Pressed Pigment that glistens with a shimmering translucent finish when applied dry and high-gloss dramatic coverage when applied wet. 12 colours in stunning shades spotlight the eyes making them glow with brilliant accents. And, for artistic blending, the 215 Medium Shader Brush is the perfect tool for Pressed Pigment technology.

 

Pressed Pigment ($21.00 / 200 SEK)

 • Amethyst Purple with silver undertone
 • Angelic Off white
 • Blonde Streak Light cream
 • Blue Willow Light icy blue
 • Day Gleam High pearl powder in NC30 shade
 • Deeply Dashing High pearl powder in NW55 shade
 • Enlightening Deep silver
 • Flicker Pastel yellow
 • Jet Couture Charcoal black
 • Light Touch High pearl powder in W10 shade
 • Smoky Deep silver blue
 • Sweet Acting Mid-tone pink

Brush ($25.00 / 250 SEK)

 • 215 Medium Shader

 

PressedPigments-Ambient-300

 

PressedPigments-PressedPigments
Smoky, Blue willow, Angelic, Amethyst
Sweet acting, Blonde streak, Light touch, Day gleam
Flicker, Deeply dashing, Enlightening, Jet couture

 

PressedPigments-Brush-215-300Jag hoppas verkligen, verkligen att MAC har förbättrat formulan på dessa och gjort dom krämiga och härliga, istället för torra och smuliga som den förra lanseringens skuggor – för i så fall så skulle dessa locka enormt mycket. Framförallt Blue willow, Flicker, Smoky och Sweet acting känns väldigt våriga och fina!

In English: One of the many january collections from MAC is Pressed pigments, consisting of shimmery, glittery pressed eyeshadows. All shades will be part of the permanent product range. We first saw these in september in the Face and body collection, and I do hope that MAC has improved the gritty, dry formula since then because some of these shades look lovely! I’m really loving the look of Blue willow, Flicker, Smoky and Sweet acting.


Please remember to link back to this post if you wish to share this information or pictures on your website/blog!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

4 comments to MAC Pressed pigments collection

 • Andrea

  Det här med sminkborstar.. Min kompis mamma suckar över mitt sminkintresse(som är så ytligt) och när jag köper sminkborstar. Hon är runt 40-årsåldern och sminkar sig aldrig(kanske mascara nån gång). Jag har försökt förklara varför sminkborstar är värt att ha, nämnt att det är hygieniskt att använda dessa och att det blir faktiskt bättre resultat. Men hon skrattar och säger att man minsann på hennes tid inte använde borstar, man klarade sig utan dem och det blev bra ändå. Och hon frågar ifall man verkligen måste ha så många borstar? Och så svarade jag att man bör ju ha en till varje område eller hitta en borste som har flera användningsområden.

  Så det blir ju 1 till eyeliner, 1 till foundation, 4 st till ögonen(en mindre till under ögonen/ögonvrån, en till bas/ögonlocken/ en till globlinjen och en till blending), 1 till ögonbryn, 1 puderborste, 1 rougeborste, 1 läppborste, 1 till concealer, 1 till contouring och det blir ju en.. 12 st.. förutsatt att man behöver dessa.

  Vissa har behöver ju inte fylla i brynen och behöver inte matta ner foundationen. Men sen kanske vissa pendlar med att använda mineralpuder som foundation och vissa flytande, då behöver man ju en sån borste också. För man ”kan” ju inte använda en foundationpensel till mineralpuder och en kabukiborste till flytande foundation. Jag menar inte att alla måste använda smink och behöver ha borstar, alla har vi olika behov och prioriteringar.

  Många tycker det är smidigt att använda borstar och att det ger jämnare resultat. Men för min kompis mamma så är det för dyrt med borstar. Men då kontrade jag med att ja det finns borstar som kostar 200-400 kr/st men sen så finns det billiga borstar tex från Kicks/Åhlens/H&M för 100 kr men som kanske inte är lika bra kvalitet/håller ett par år.

  Samtidigt så finns det riktigt bra fynd som tex borstar från Everyday Minerals, Eco Tools, Sigma och RealTechniques som är både billiga och bra. Jag beställde själv 19 borstar från Real Techniques och betalade 106 dollar(636 kr) som är ungefär 30 kr styck per borste. Och de var faktiskt riktigt bra, och hur bra pris som helst inkl frakt och allt. Men hon tyckte fortfarande det var för många borstar. Och ja det är det väl. Man använder kanske inte ens hälften av sina borstar. Man provar olika märken och kanske hittar en ännu bättre, mjukare borste än vad man har. Så blir det ens nya favorit. Jag har inte så många argument kring det här med fördelar med användning av sminkborstar, men jag kan tänka mig att du som sminkbloggare med mer erfarenhet än mig, kanske har? Tusen tack för svar, och ursäkta för den långa texten:) God Jul!

  • purity

   Nu ska vi se om jag kan ge dig ett vettigt svar på din fråga: borstar användes visst “förr i tiden”, av proffs, men fanns inte tillgänligt för konsumenten på samma sätt som idag. Tekniker, verktyg och produkter utvecklas, allt var inte bättre förr 😉 Jag gillar att använda borstar framförallt för att det blir ett snyggare resultat än att använda fingrarna eller skumgummiapplikatorer, och borstar behöver inte vara dyrt. Sigma och The Body Shop till exempel har grymma borstar och penslar till ett bra pris. Vill man köpa ett “startkit” med borstar och penslar så behöver man faktiskt inte så många till att börja med – en mindre puderborste kan användas både till puder och rouge, en platt snedskuren pensel kan användas både till bryn och eyeliner, och till ögonen kommer man långt på en platt, tät borste och en fluffig mjuk borste. Använder man foundation kan det vara trevligt med en borste till det också, men en del föredrar att använda händerna eller en svamp. Man får ju så klart göra som man själv vill, men jag skulle inte klara mig utan mina borstar och penslar, och det är i mina ögon verktygen som gör skillnaden om man vill lära sig professionella tekniker och få ett hållbart resultat!

 • Vilka förträffliga sminkningar du gjort. Har kikat runt lite och fallit för de fantasyinspirerade bilderna! Du är duktig!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>