PURE Idol Quadra shadows

Svenska sminkmärket PURE har i sitt breda sortiment bland annat ett gäng ögonskuggspaletter med fyra skuggor i vardera – Quadra shadows. Paletterna kommer i 6 färgsättningar, en av dom heter Idol.

 

pure idol quadra shadows

 

pure idol quadra shadows(1)Paletten består av en rund dosa i blank, rejäl svart plast med en spegel på insidan av locket. Varje skugga är en fjärdedel av en cirkel, och Idol består av en ljusgrå frostskugga, en lila med rosa skimmer, en gammelrosa frostskugga och en grå satinskugga. Själva skuggorna innehåller bland annat vitamin A, C och E, är hypoallergena och beskrivs som “crease resistant”.

Alla fyra färgerna har bra pigmentering och fäster fint på huden, men jag kan inte låta bli att tycka att den ljusgrå och den rosa skuggan är lite väl trista – dom får nästan ingen kontrast på huden och blir därför extremt diskreta. Den lila skuggan däremot – wow! Sjukt fin med sitt rosa skimmer! Gillar även att dom har slängt in en lite mörkare skugga med satin-finish i den här paletten, vilket skapar textur.

 

pure idol quadra shadows(2)

 

pure idol quadra shadows swatchJag har applicerat skuggorna på en primer när jag har testat dom på ögonlocket för att få fram färgerna ordentligt, vilket inte riktigt ger ett rättvist utlåtande angående om skuggorna lägger sig mindre lättare i veck än andra skuggor eller inte, men på en primer satt dom bra och höll sig färgstarka hela dagen, utan att lägga sig i veck. Dom är mjuka och lätta att jobba med, och gillar du dammiga, grå och lila nyanser på ögonskugga tror jag definitivt att du gillar den här paletten. PUREs Quadra shadows kostar 495 kr/palett och finns att köpa bland annat i deras webshop.

In English: Swedish makeup brand PURE has got an eyeshadow palette in 6 colour combinations in their range: Quadra shadows. I’ve tried Idol, which consists of a light grey frost, a purple with pink shimmer, a muted pink frost and a grey satin. All four have great pigmentation and are easy to work with, although I do find the light grey and pink a bit too muted and with not enough contrast against the skin which makes them very discrete. The purple, however – gorgeous! And I also like that they’ve included a darker satin in there to add some contrast. If you like muted purple and greys, check this out!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>