Recension: Orofluido Hair oil

En av dom många håroljorna som idag finns på den svenska marknaden är Orofluidos Hair oil, som är inspirerad av 4000 år gamla skönhetsritualer. Orofluido betyder “flytande guld” och beskrivs som “ett skönhetselexir för alla hårtyper”.

 

orofluido hair oilOljan, som kommer i en glasflaska med skruvkork, är baserad på arganolja, cyperysolja och linfröolja (efter en radda med silikoner som första ingredienser på innehållsförteckningen) som ska göra håret lent, återfuktat och glansigt. Den har en svag söt doft av amber och vanilj som jag faktiskt gillar riktigt mycket, inte för sliskig och stark men ändå behaglig och mjuk. Den kan användas i fuktigt eller handdukstorkat hår för fukt och att hjälpa håret torka fortare, men även i torrt hår för att tämja frizz och ge glans.

Själva oljan fungerar riktigt bra på mitt hår, den ger glans, fukt och gör håret mjukt utan att tynga ner. Framförallt gör det underverk på mina slitna toppar. Gillar även den härliga doften! Minus för den dumma förpackningen däremot, det är väldigt lätt att överdosera när man ska hälla oljan ur flaskan, hade varit bättre med en pump.

Pris: 169 kr / 50 ml, 279 kr / 100 ml hos bl.a. Eleven
Betyg: 4/5

In English: Orofluido hair oil is inspired by 4000 years old beauty rituals. Orofluido means “liquid gold” and is described as a “beauty elixir for all hair types”. The oil comes in a glass bottle with a screw top cork, and is based on argan oil, cypress oil and flaxseed oil, which are the main ingredients after a couple of silicones on the list. It’s made to make the hair smooth, moisturized and shiny and has got a sweet scent of amber and vanilla that I like a lot – not too sweet and strong, but more soft and pleasant. The oil is applied in moist hair to add moisture and smoothness, or in dry hair to tame frizz and add shine. This oil works great on my hair, adds moisture, shine and makes it soft without making it heavy. I really like the scent, too. The only bad thing about it is the stupid packaging, it’s easy to overdose when you pour out of a glass bottle, I would have preferred a pump.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

8 comments to Recension: Orofluido Hair oil

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>