FÄRG “3” ögonskuggspalett

I november månads Glossybox följde det med en 4-palett från makeupartistskolan Makeupstudions eget märke FÄRG. Totalt finns det 6 paletter i sortimentet, jag fick nummer “3”.

 

färg palett

 

färg palett1Själva paletten är i stabil, tjock blank plast, där framsidan går i samma toner som skuggorna i paletten – smart! Det är en spegel i locket men det medföljer ingen applikator, utan det här är en palett gjord med de som använder penslar i åtanke. Just palett nr 3 innehåller fyra skimriga skuggor: en kall rosa, en champagnefärgad, en lila och en varm rosa.

 

färg palett2

 

färg palett swatchSamtliga skuggor är krämiga, högpigmenterade och appliceras bra på huden. Dom är däremot ganska ljusa allihopa, och i kombination med den väldigt frostiga finishen så blir det lite svårt att få kontrast i en ögonsminkning med dessa skuggor – jag hade gärna sett en av skuggorna lite mörkare och i matt eller satinfinish för att kunna skapa en komplett ögonmakeup med de här skuggorna. I övrigt är det riktigt fina färger och skuggor av bra kvalitet! FÄRGs ögonskuggspaletter finns att köpa hos Makeupfabriken, där de kostar 249 kr/st.

In English: Swedish makeup artist school Makeupstudion’s own brand FÄRG has got 6 eyeshadow quads in their range. Number 3 contains 4 shimmery eyeshadows: a cool pink, a champagne, a purple and a warm pink. All shadows are creamy, soft and highly pigmented, but the frosty finish and the lightness of the colours makes it difficult to create an eye makeup with some contrast using only this palette – it would have rocked if one of the shades had been darker and had a matte/satin finish. The palette itself is made out of sturdy shiny plastic with colours that matches the shadows on the front of the lid – clever!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

4 comments to FÄRG “3” ögonskuggspalett

 • tuss

  Intressant är att jag har nyss gått klart Makeupstudions utbildning, och vi fick prova på dessa paletter… alla färgerna i alla paletterna var skimriga, och anledningen var, enligt dem, att skimriga färger är lättare att hantera för kunder och lättare att sudda ut än matta färger.

  • purity

   Ja det håller jag absolut med om, att skimriga/frostiga färger är lättare att jobba med än matta! En ultimat ögonskuggspalett för mig däremot är en palett man kan skapa en komplett, kontrasterande men samtidigt harmoniserande ögonmakeup med, och då krävs det större skillnad i färg och/eller textur. Däremot tror jag att den här paletten går att göra fina, mjuka ögonsminkningar med och det är också fint, men jag kommer antagligen sträcka mig efter kompletterande ögonskuggor när jag använder den. Tokgillar nämligen skuggorna var för sig!

 • Louise

  Hmm, jag fick nr 09 och färgerna i den stämmer inte överens med någon av paletterna hos Makeupfabriken. Lustigt.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>