La Roche-posay Lipikar lait

På vintern helgarderar jag mig ordentligt med återfuktande, skyddande body lotions då min hud blir otroligt känslig och torr av det kalla och hårda klimatet. De senaste veckorna har jag använt Lipikar lait från La Roche-posay.


La-roche posay lipikar laitLipikar lait är rekommenderad för lätt till mycket torr hud som är kliande, flagande och är även passande för atopiska eksem. Den ska hjälpa att återställa hudens egna fuktlager och lugna huden utan att vara kladdig eller för tung. Den har en svag, lätt citrusdoft som knappt känns om man inte luktar nära på den och försvinner snabbt, vilket är perfekt för känslig hy. Konsistensen är fluffig och ganska lätt, och den sjunker snabbt och lätt in i huden utan att lämna en kladdig hinna efter sig. Efter smörjning känns huden mjuk, len, lugnad, smidig och återfuktad, utan att kännas stramande, kliande eller flagig och utan att kännas fet eller kladdig.

Lipikar lait kommer både i tub och pumpflaska, jag har testat versionen i pumpflaska, som är väldigt praktiskt och lättdoserad, det enda negativa med den är att pumpen är lite “trög” att åka upp igen efter att man har tryckt ner den. Letar du efter en grym body lotion för torr och känslig hy som lugnar och återfuktar utan att kännas kladdig, spana in denna! En pumpflaska på 400 ml kostar 249 kr och finns att köpa på apotek.

In English: Lipikar lait from La Roche-posay is a body cream suited for dry to very dry skin, sensitive skin and skin with atopic eczema. It’s formulated to replenish the moisture layer in the skin and soothe it without being too heavy, and the consistency is light and fluffy. My skin feels soft, smooth, moisturized and soothed after using this, and it’s so quickly absorbed by the skin. The scent is also really light, so it’s perfect for sensitive skin! It comes in a pump bottle, which is very practical. A new winter favourite of mine! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

6 comments to La Roche-posay Lipikar lait

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>