Recension: L’oréal Professionnel Pro-keratin refill

L’oréals senaste tillskott i sin salongsserie L’oréal Professionnel heter Pro-keratin refill. Den består av schampo, balsam, inpackning och leave-in och är utvecklad att användas för hemmabruk för att förlänga fördelarna med keratinbehandling på salong, men kan även användas på egen hand för att stärka skadat hår.


L'oréal professionell pro-keratin refill



Produkterna ska passa alla hårtyper och innehåller pro-keratin och incell. Pro-keratin är en blandning av aminosyra och veteprotein och ska stärka håret omedelbart genom att kompensera förlusten av inre hårsubstans, samtidigt som det ger skydd mot yttre påfrestningar. Incell är lipider som liknar de naturliga ceramiderna i håret och penetrerar fjällskiktet för att på så sätt fylla ut de skadade områdena och “reparera” håret.


L'oréal professionnel pro-keratin refill shampoo



Correcting care shampoo (179 SEK /250 ml) kommer i en rund flaska med snäpplock och har en fräsch, distinkt salongsschampodoft. Det behövs en klick ungefär lika stor som en enkrona per tvätt, och det har ett mjukt och härligt lödder. Efter tvätt känns håret rent, men inte så där strävt rent utan mer som att håret på något sätt har fått en skyddande hinna. Ca 2 dagar håller sig mitt hår rent innan jag behöver tvätta igen efter att jag har använt detta, vilket är aningen kortare än vad jag önskar, och håret känns på något sätt stärkt och följsamt, med lite mer textur än efter jag har använt ett schampo utan proteiner.

Betyg: 4,5/5


L'oréal professionnel pro-keratin refill conditioner



Correcting care conditioner (185 SEK / 150 ml) kommer i en platt klämflaska med snäpplock i botten. Det har samma härliga doft som schampot. Vad jag däremot inte riktigt förstår är varför det innehåller 100 ml mindre än schampot, då jag gärna använder samma mängd schampo och balsam i mitt hår per tvätt, vilket innebär att balsamet kommer ta slut mycket fortare än schampoflaskan… I alla fall, det är ändå ganska drygt, jag behöver en klick ungefär dubbelt så stor som mängden jag använder till en tvätt av schampot, och det räcker för att återfukta mina längder och hålla dom trasslefria och skyddade. Topparna känns mindre fnasiga och skadade, och längderna känns stärkta och ser friskare ut.

Betyg: 4/5


L'oréal professionnel pro-keratin refill treatment



Correcting care masque for damaged hair (220 SEK / 200 ml) kommer i en burk med skruvlock – min absoluta hatförpackning när det kommer till produkter att ha i duschen. Varför har man inte inpackningar i klämtub istället? Inpackningen är som en rikare/tjockare version av balsamet, och jag använder den här ungefär 1 gång/vecka för att boosta längderna och topparna lite extra – mer än så och håret blir överbehandlat och strävt, lagom är bäst. Perfekt på mina fnasiga toppar och torra längder för att ge extra skydd, glans och följsamhet.

Betyg: 4/5

Överlag gillar jag den här serien riktigt mycket, men varvar den gärna med en hårvårdsserie utan proteiner. Använder jag enbart dessa så har mitt hår nämligen en tendens att bli lite “strävt”, det vill säga det får lite för mycket av det goda, men i lagom mängd så fungerar produkterna helt fantastiskt på de skadade längderna på mitt långa, färgade hår. Har du hår med skadade längder så är den här serien väl värd att spana in som komplement till din vanliga hårvårdsserie! Pro-keratin refill finns att köpa på frisörsalonger som säljer L’oréal professionnels produkter, samt online hos t.ex. Baresso och Lyko.

In English: L’oréal professional pro-keratin refill suits all hairtypes and contains pro-keratin and incell. Pro-keratin is a mix of amino acids and wheat protein to strengthen the hair both immediately by compensating the loss of inner hair substance, while protecting against outer stress. Incell are lipides that imitates the natural ceramics in the hair and penetrates the follicle, and in that way filling out and “repairing” damaged parts of the hair. All products have a fresh, typical salon scent. The shampoo gives a nice and rich lather, and a little goes a long way. After washing, the hair feels clean, but not squeaky clean, but rather like it’s protected. After it has dried, the hair feels stronger and with a bit more texture, and it keeps clean for about 2 days without washing. The conditioner has a nice consistency, and I need to use about twice as much as of the shampoo for the lengths of my hair. The lengths feel strengthened and looks healthier, and the tips feel less damaged. The hair masque is like a richer version of the conditioner to give extra protection, shine and smoothness, and I use this about once a week – too often and the hair feels too textured. Overall, I really like this series, but I like to use it every other time with a hair care series without proteins to keep my hair getting too textured, but in the right amount, they have a great effect on the damaged lengths of my long, colour treated hair.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

2 comments to Recension: L’oréal Professionnel Pro-keratin refill

 • mimi

  Hej!

  Jag är intresserad av loreal pro keratin serien eftersom jag har väldigt frizzigt hår. Först ska jag göra en keratinbehandling men jag undrar om jag kan använda loreal pro keratin efter behandlingen. Man måste använda ett sulfatt och salt fritt shampoo/balsam efter en keratinbehandling. Är Loreal pro keratinn sulfatt /salt fritt

  Tacksam för svar

  • purity

   Vad jag har förstått är de inte sulfatfria. Skulle rekommendera dig att fråga frisören som ska utföra keratinbehandlingen vilka schampon/balsam de rekommenderar efteråt!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>