Tips till handväskan

Alla har vi halva läppstift eller de som är slut men kvar lite i hylsan. Jag har vissa läppstift som jag faktiskt gillar men inte använder för att jag glömmer bort dem bland alla andra. Dessutom vill man ju ha några alternativ när man reser eller att bara ha i handväskan. På Kicks hittade jag en liten “dosa” med sex fack i lagom storlek.


Jag tar alltså loss stiftet ur hylsan, karvar ur det sista om det är nödvändigt, värmer det i en sked eller som jag gjorde denna gång, i en värmeljushylsa. Sedan häller jag helt enkelt det smälta läppstiftet i de små facken och väntar tills det stelnar. Om det inte blev snyggt nog, jag vill ha det slätt och fint, så kan man sätta in dem en stund i microvågsugnen men då måste man vara väldigt försiktig. Det får inte vara för varmt eller börja koka. Några sekunder i taget på låg effekt är bäst.


Här har jag lagt in en läppensel och märkt alla läppstift med dess namn, och märke. Läppenseln är den man får med när man köper Lip tar.

Det man ska vara medveten om är att stiften ändrar lite karaktär när de är blivit smälta. De är lite mjukare och lite krämigare. Ibland kan det vara en nackdel och ibland en fördel.

För att få penseln på plats så skar jag ur lite i plasten. Anledningen till att det är trekantiga hål är två. Den första är att det är himla enkelt att skära ur på det viset. Är de för grunda eller smala är det bara att ta lite till.

Andra anledningen är att man behöver inte vara exakt i sin karvning. Locket i sig trycker ju dit penseln och samtidigt så hjälper formen på hålen att hålla penseln på plats. Ju hårdare penseln trycks ner desto bättre sitter den. Det gör den inte på samma sätt i runda hål.


Perfekt! Penseln sitter stenhårt på plats och den här får plats i min sminkväska i handväskan. Jag har dem alltid med mig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

10 comments to Tips till handväskan

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>