Piffa till paletterna

Jag är ledsen att jag varit borta så länge, men familjen har letat hus och hunnit flytta ut på landet.

Jag tänkte berätta lite om hur jag piffar till mina paletter. Jag har så många lika att de är så tråkiga och jag måste bläddra genom varenda en genom att titta i dem eller skriva på dem. Men, jag har ju ett bra bildminne och då underlättar det om paletterna skiljer sig från varandra med bilder istället för text eller bara svart.

Att leka med decoupage är också himla roligt.

Så här ser de flesta paletterna ut. De är oftast svarta med text på. Det kan vara M.A.C, FACE eller, som den här, Coastals scents. De är bra tråkiga tycker jag.

Men nu ska vi köra lite decoupage på denna så får vi se om det kan bli lite roligare.


Man använder sig av vilken pensel som helst, men jag gillar de med lite styvare hår i. Den här är den billigaste möjliga från Clas Ohlsson. Förr spred jag bara ut limmet där jag ville ha bilden vilket ni kommer att se på en av de gamla paletterna.


Nu mer sprider jag ut limmet över hela eftersom limmet kan vara av den sort som blir lite blankare än än själva paletten och då blir det snyggare om det ligger jämt över.


Sedan lägger jag helt enkelt på bilden på limmet och börjar limma över den.


Se till att hela bilden är överlimmad och ta till ganska rikligt. Bilden ska bli genomblöt av lim. Annars kan det bilda bubblor och/eller glapp, samt att bilden kan få olika nyans om den är torr och blöt på olika ställen på bilden.


Sedan lägger man så många bilder man vill på paletten och ser till att alla limstreck ligger åt ett och samma håll för att det ska bli snyggare när det torkar. Även om limmet blir genomskinligt så kan det bli lite blankskiftningar om det är målat åt alla olika håll. När jag gjorde den här så såg jag inte att jag missat att limma över en del av texten. Men, men, så är det ibland.

Så här kan de färdiga resultaten bli, som man ser här under. Man kan använda sevetter, tidningar av alla slag, bokmärken och massa annat. På den första här ser man att jag bara limmat där bilden ska sitta och lite utanför. Det blir inte lika snyggt som när man lägger limmet över hela….tycker jag.

Om de blir riktigt snygga så är det betydligt roligare när man tar fram dem. Dessutom kommer jag ihåg bättre vad som ligger i vad för palett. Dessutom är jag lite pysslig av mig så det är roligt att kombinera.

Ha det så kul!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

10 comments to Piffa till paletterna

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>