Recension: Maybelline Dream fresh 8-in-1 BB cream

2012 är verkligen året då BB creams har storlanserats här i Europa, och det finns minst en variant hos i princip alla sminkmärken nu för tiden. Maybellines variant heter Dream fresh 8-in-1 BB cream och kommer i tre nyanser: Light, Universal glow och Medium. Light är den nyans som passar mig bäst.


Maybelline dream fresh bb cream spf30Precis som hos andra BB creams utlovas det flera effekter i samma produkt, Dream fresh BB utlovar hela 8 st: utjämning, återfuktning, SPF30, lätt oljefri formula, tonar ned småbrister, förskönar, ger lyster och smälter ihop med hudtonen. Den innehåller bland annat glycerin som återfuktar, aloe-extrakt som ger näring, och kamomillextrakt som lugnar.


Maybelline dream fresh bb cream spf30 swatch
Dream fresh BB i nyansen Light, fixerat med Make up forever HD powder (små blemmor täckta med concealer)Själva formulan är väldigt rinnig, vilket är något jag stör mig på då jag alltid klickar ut produkten på handryggen innan jag applicerar (jag har använt en duofiberborste) och den rinner i princip av om man håller handen lite vinklad. Den tunna formulan gör däremot att Dream fresh BB blir i princip helt osynlig på huden och ser extremt naturlig ut. Den har låg täckning, vilket gör att den jämnar ut hudtonen och ger lyster, men inte täcker blemmor speciellt bra, då får man ta till en concealer för punkttäckning. Huden känns återfuktad utan att kännas fet, och använder man ett fixerande puder ovanpå (mitt favoritpuder tillsammans med Dream fresh BB är Make up forevers HD powder) så håller sig min blandhy i schack hela dagen utan att bli speciellt oljig eller blank.


Maybelline dream fresh bb cream spf30 swatch1
Light, Medium, Universal glowJag gillar verkligen Dream fresh BB riktigt, riktigt mycket, den är perfekt de dagar man vill jämna ut hudtonen och få lite extra fukt och lyster, men ändå önskar den där osminkade looken och extra skydd för huden i form av SPF30. Litet minus för den rinniga formulan, och jag hade önskat aningen högre täckning för full pott. Nyansen light ser mörkare ut direkt ur tuben än vad den blir på huden, den är neutral i undertonen och eftersom den har så låg täckning är den ganska förlåtande. På sommaren kommer nog Medium passa mig utmärkt, men håll er undan från nyansen Universal glow om du inte är ute efter den orange oompa loompa-looken.

Pris: 109 kr / 30 ml
Betyg: 4,5/5

In English: Dream fresh 8-in-1 BB cream from Maybelline promises 8 effects in one product: color correcting, moisture, SPF30, a light oil-free formula, correcting of flaws, beautifying, glowing and blends invisibly with the skin. It contains glycerin to moisturize, aloe extract that nourishes the skin, and chamomile extract that soothes the skin. It comes in three shades: Light, Universal glow and Medium, Light fits my skin the best during the winter. The formula is really thin and runny which is a thing that bothers be since I always apply product to the back of my hand before applying it to my face (I’ve used a duo fibre brush) and it basically runs of the skin if you hold your hand in an angle. The thin formula does, however, make Dream fresh BB basically invisible on the skin and looks very natural. It has got light coverage that evens out the skintone and gives radiance, but doesn’t cover imperfections that well so you need to use a concealer for spot coverage. The skin feels moisturized without being oily, and if you use a fixing powder on top (my favorite combo with Dream fresh BB is Make up forever HD powder), it stays put basically all day long on my combination skin without being oily or shiny. I really, really like this product for days when you want your skin to look like you’re wearing no makeup but slightly better, while adding a bit of extra moisture and UV protection. Minus for the runny formula, and the coverage could have been a tad higher. Stay away from the shade Universal glow if you don’t want to look like and oompa loompa, Light is great for my skin during winter (it looks darker straight out of the tube than it does once applied) and Medium will probably be perfect during summer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

8 comments to Recension: Maybelline Dream fresh 8-in-1 BB cream

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>