Recension: Emma S Ageless oxygen mask

Ageless oxygen mask från svenska hudvårdsmärket Emma S beskriv som en återfuktande och energigivande mask som ska ge huden ett slätare och jämnare intryck, samtidigt som den får en känsla av ökad elasticitet. Den kommer i en smart och hygienisk pumpflaska och passar alla hudtyper.


Emma S ageless oxygen maskGenom att transportera syre till hudcellerna stimuleras hudens cellförnyelse, samtidigt som den tillför fukt. Några av de aktiva ingredienserna är Fiflow som tillför huden syre vilket ökar lystern och får den att kännas slätare, Detoxophane som är ett ämne som utvinns ur vattenkrasse och innehåller antioxidanter som mjukgör och stramar upp, samt hyaluronsyra som tillför fukt.

Masken appliceras i ett tunt lager på rengjord hy. Ur flaskan pumpas en gel, som på huden omvandlas till ett skum på huden som liksom “kryper” fram och ger en kittlande känsla, nästan som om små maskar ålar sig fram över huden. Den ska verka i 10 minuter och sedan sköljas bort med ljummet vatten, och kan användas 2-3 gånger i veckan. Den här masken är en utmärkt quick fix för mig, huden känns omedelbart piggare, slätare, mer återfuktad och får ökad lyster, men det  är ett resultat som inte håller i sig längre än en dag eller så. Det här är inte mitt förstahandsval när jag är ute efter en fuktbomb, men den är riktigt trevlig när jag önskar lite ökad lyster och jämnare hy samt lagom med fukt och liksom ge huden lite extra energi. Plus för att den är riktigt dryg, den här flaskan kommer att räcka länge!

Pris: 329 kr /75 ml
Betyg: 4/5

In English: Ageless oxygen mask from Swedish brand Emma S is described as a moisturizing and energizing mask that is made to make the skin look more radiant, feel more elastic and add moisture. It suits all skintypes and comes in a smart pump bottle. The gel, which transforms into a foam in contact with the skin, is applied on clean skin and left on for 10 minutes before it’s rinsed off. You immediately feel a tingling and sort of “creeping” sensation over your skin, almost like tiny worms that slowly moves over your face. This is a great quick fix mask for me, since it adds radiance, a bit of moisture and makes my skin look more alive, but the effect is not that long-lasting – about a day or so. It’s not my firsthand choice of mask when I need a major moisture boost, but it’s really nice to use when I want my skin to look extra good for a special occasion, or when I want to add just a hint of moisture.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

2 comments to Recension: Emma S Ageless oxygen mask

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>