MAC Fabulousness Warm eyes eyeshadow palette

Jag kunde inte motstå årets vackra julpaletter från MAC, efter mycket om och men blev det ett köp och jag valde till slut den varmtonade paletten Warm eyes.


MAC fabulousness warm eyes palette


MAC fabulousness warm eyes palette1Warm eyes kommer i en gudomligt vacker dosa med en satinkudde i tyg ovanpå och en svart rosett där paletten öppnas. Den innehåller 5 ögonskuggor: Glamour light (satin), Retrospeck (lustre), Honesty (lustre), Cognac (frost) och Sketch (velvet), samt en liten platt fluffig ögonskuggspensel.


MAC fabulousness warm eyes palette2


MAC fabulousness warm eyes palette3Normalt sett brukar jag ha lite problem med lustre-formulan, som har en tendens att vara dåligt pigmenterad och väldigt glittrig i vissa fall, men vissa nyanser är grymma, och jag hade inga som helst problem med varken Retrospeck eller Honesty. Den absolut bäst pigmenterade skuggan i denna palett är underbara Cognac med sin härliga, smälta bronzeguldiga färg som bara smälter på på huden.


MAC fabulousness warm eyes palette4


MAC fabulousness warm eyes palette swatch
Glamour light, Retrospeck, Honesty, Cognac, Sketch (swatchade på ett tunt lager av foundation)Överlag gillar jag färgsammansättningen riktigt mycket, det finns tillräckligt med färgvariation och texturvariation för att man ska kunna lägga en komplett ögonmakeup med paletten. Både sketch, honesty och retrospeck är permanenta färger, men utav dessa tre så var det bara Sketch jag hade sedan tidigare.

För mig är det här lite av en samlarpryl, samtidigt som jag vet att jag kommer använda skuggorna i den – men jag vet inte om jag hade köpt den om det inte hade varit för den vackra förpackningen, eftersom det är så många permanenta nyanser i den. Fabulousness-paletterna finns ute i butik nu och kostar 460 kr/st.

In English: I couldn’t resist this year’s holiday eyeshadow palettes from MAC, so I finally caved in and bought Warm eyes. It comes in a gorgeous case with a satin “pillow” on top and a plastic bow at the closure, and contains 5 eyeshadows: Glamour light (satin), Retrospeck (lustre), Honesty (lustre), Cognac (frost) and Sketch (velvet), plus a small, flat fluffy eyeshadow brush. Normally, I have problems with the lustre formula (with some exceptions that are truly awesome instead), but both Retrospeck  and Honesty worked well for me. The most pigmented and well-performing shade was Cognac, with the lovely, molten bronzy gold shade that applies like butter. Overall, I really like the colour combo, and there’s a good mix of shades and texture to do a complete eye makeup. Both sketch, honesty and retrospeck are permanent, but I only owned Sketch before. For me, this is a bit of a collectors item, but I do know I will use the eyeshadows in it – but I might had skipped it if it hadn’t been for the gorgeous packaging, since the many permanent shades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

12 comments to MAC Fabulousness Warm eyes eyeshadow palette

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>