Recension: GlamGlow

När Kicks höll sin pressvisning tidigare i höstas så presenterade dom bland annat kändisarnas favoritansiktsmask GlamGlow som nyhet i sortimentet. Jag har nu använt upp min provburk och tänkte att det var dags för en recension.


glam glowGlamGlow är en återfuktande lermask som kommer i en burk med skruvlock. Konsistensen är ganska tjock, rivig och har en väldigt speciell, kraftig doft som är lite örtig, mintig och tobaksaktig. Lerbasen kommer från medelhavet i södra Frankrike, och de aktiva ingredienserna är lövbitar från grönt te som ska ge fukt och balansera oljebalansen, vulkaniska mineraler som ska detoxifiera huden och väcka den till liv, murgröna som ska ge en uppstramande effekt, gurka som är antiinflammatoriskt, vallört som ska öka cellförnyelsen, lavendel som ska hjälpa till att läka skadad hud, och kamomillblomma som är desinfekterande.


glam glow1


glamglowInnan användning rörs leran om i burken för att den ska mjukna något. Sedan appliceras ett tunt lager på väl rengjord hud, som sedan får verka i ca 10 minuter innan den tvättas bort med vatten. Det rekommenderas att masken används ca 2 ggr/vecka. När man applicerat masken på huden så känns det rätt ordentligt, det pirrar och nästan bränner lite den första minuten, och känslan avtar mer och mer ju mer masken torkar. När masken sköljs bort från ansiktet så lämnar den efter sig en nästan läskigt len, jämn och mjuk hy, som känns återfuktad, lugn och ren, och fri från döda hudceller. Jag upplever dessutom att min hy är i mer balans dagarna efter att ha använt GlamGlow, med mindre oljeproduktion i T-zonen, samtidigt som huden känns återfuktad och lugnad. Jag är riktigt förtjust i GlamGlow och kommer antagligen köpa på mig en fullstor burk, den ÄR dock dyr och en burk räcker till ca 10 appliceringar.

Pris: 449 kr / 50 ml
Betyg: 5/5

In English: Hollywood’s favorite face treatment GlamGlow is a moisturizing mud mask that has got active ingredients to moisturize and balance the skin, detox and energize, act anti-inflammatory, amp the cell renewal, disinfect and heal damaged skin. It’s applied twice a week on well cleansed skin, works for 10 minutes and then rinses off with water. It feels a lot on my skin for the first minute or so, it tingles and almost burns a bit, but it wears off more and more the more the mask dries on the skin. When it has been rinsed off, the skin is almost freaky smooth, soft and even, while it feels moisturized, clean and soothed and free from dead skin cells. I also experience that my skin is more well balanced the days after using it, with less oily skin in the T-zone, while my skin feels moisturized and soothed. I really like it and will probably buy a full size jar, even though it’s quite expensive.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

10 comments to Recension: GlamGlow

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>