Salming Scent light patchouli EdT

I september släppte sportmärket Salming sin första damdoftserie – Scent. Serien består av fyra Eau de toilette-dofter med olika inriktningar där rena dofter ska stå i centrum med moderna dofttrender anpassade till Skandinavien. En av de fyra dofterna heter Light patchouli.


Salming scent of light patchouli EdTScent-dofterna kommer i minimalistiska, avlånga runda glasflaskor. Det står dock ingenstans på flaskorna vad doften heter, så enda sättet att skilja dom åt om man inte förvarar dom i ytterpappkartongerna är att komma ihåg vilken färg som motsvarar vilken doft. Light patchouli beskrivs som en “lite vågad, aningen sensuell, livskraftig doft som utvecklas från stund till annan”. Toppnoterna består av elemi, mandarin, ananas och apelsin, hjärtat av fresia, jasmin, ros och liljekonvalj, och bottnar i patchouli, cederträ och maltol.

Light patchouli är fruktig, grön och blommig, men ändå med en jordig, varm och lite söt bas i min näsa med en tydlig patchouli-not. Är du ett patchouli-fan och även gillar söta dofter tror jag att du kommer gilla denna! Salmings Scent-dofter kostar 185 kr för 50 ml och finns att köpa på Åhléns.

In English: Sports brand Salming recently launched a scent series for women – Scent. It consists of four distinct and pure scents, one of them is called Light patchouli. It’s described as “a bit daring, sensual and viable scent that is developed from one moment to the other”. The top notes are elemi, orange, pineapple and mandarin, the heart consists of freesia, jasmine, rose and lily of the valley, and the base notes  are patchouli, maltol and cedarwood. It’s a green, fruity and flowery scent with an earthy, warm base with a hint of sweetness. It has got a strong patchouli note, so if you’re a patchouli fan and also like sweet scents, I think you will like this!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>