Recension: Lumene Vitamin C+ Illuminating anti-age BB cream SPF20

En av många BB creams jag har testat under sensommaren och hösten är finska Lumenes variant Vitamin C+ Illuminating anti-age BB cream SPF20. Den finns i två nyanser, light och medium, jag har testat light.


Lumene Vitamin C+ Illuminating Anti-age BB cream SPF20Med Vitamin C+ Illuminating anti-age BB cream utlovar Lumene 6 produkter i 1: primer, foundation, concealer, SPF20, anti-ageing och återfuktning. Den aktiva ingrediensen som Lumene trycker på är arktiskt hjortron, som ska ha en avgiftande och lystergivande effekt, samt ska öka hudens kollagensyntes, återfukta och förbättra hudens elasticitet. Den har en lite tjockare, gelé-aktig konsistens och ger mycket fukt, vilket gör att den passar dig som önskar lite extra fukt bäst.


Lumene Vitamin C+ Illuminating Anti-age BB cream SPF20(1)Jag har applicerat Vitamin C+ Illuminating anti-age BB cream med hjälp av en borste i naturhår (MAC #109) och det ger ett fullkomligt perfekt och naturligt resultat: bra täckning (kompletterar dock med concealer punktvis och under ögonen), schyst med fukt, huden ser utslätad, jämn och lystrig ut. Ett nedmattande puder är däremot ett måste för mig, men när den väl har fixerats på plats så sitter den där utan att glida omkring – eventuellt att man behöver matta ner blanka partier när dagen börjar lida mot sitt slut.Vitamin C+ Illuminating anti-age BB cream SPF20 i nyansen lightDen här hamnar faktiskt på min topp 3-lista över de bästa BB creams jag hittills har testat, den är riktigt riktigt bra och levererar vad jag förväntar mig från en BB cream, och ger dessutom ett snyggt, naturligt täckande resultat precis varje gång. Två nyanser känns dock lite snålt tilltaget, light passar min hy bra men är man väldigt blek tror jag att den kan vara snäppet för mörk.

Pris: 179 kr / 50 ml (rea på kicks just nu: 129 kr)
Betyg: 4,5 / 5

In English: One of the many BB creams I’ve tried this fall is Lumene Vitamin C+ Illuminating anti-age BB cream SPF20. It comes in light and medium, I’ve tried light. Lumene promises 6 products in 1 with this: primer, foundation, concealer, SPF20, anti-ageing and moisture. The active ingredient is arctic cloudberry, which is supposed to have a detoxing and glow adding effect, while increasing the skin’s collagen synthetics, moisturize and improve the skin’s elasticity. It has got a thicker, gel-like consistency. I’ve applied it using a natural fiber brush (MAC #109) and it gives an impeccable result: good coverage (I do complete it with concealer though), good moisture, the skin looks smooth, even and glowy. A fixing powder is a must for me though, but once set, it stays put. This is one of the top 3 BB creams I’ve tried so far, it delivers great properties and what I expect from a BB cream – plus, the result is flawless every single time. I do wish it had came in a fair shade too, light is light enough for my skin, but if you’re very fair, it will probably be too dark.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

17 comments to Recension: Lumene Vitamin C+ Illuminating anti-age BB cream SPF20

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>