Pressvisning: L’oréal Professionell Steam pod

Igår kväll bjöd L’oréal Professionell in till pressvisning på salong Vita i Stockholm för att visa sitt nya stylingverktyg: Steam pod. 5 års forskning och 8 patent ligger bakom plattången, som är ett partnerskap mellan L’oréal Professionell och Rowenta. Charlotta Samson, produktchef på L’oréal professionell presenterade, och Jean-Pierre Barda demonstrerade produkten på plats.


steam pod1Steam pod är alltså en plattång som ger ifrån sig ett konstant ångtryck, som tillsammans med de tillhörande produkterna berikade med pro-keratin, ska ge ett vårdande, silkeslent och hållbart resultat. Ångan, som utlöses när de teflonbelagda plattorna förs samman, har ett konstant högt ångtryck på 3,5 g/min, och mängden ånga anpassas efter värmen du har ställt in på tången – från 170 till 210 grader i 5 positioner. På ena av plattorna sitter en avtagbar kam, som hjälper till att sprida ut håret över plattorna för ett så snabbt resultat som möjligt.


LP Steampod2 1999 krTack vare ångan berövas inte håret på sin naturliga fukt, och den underlättar dessutom formningen av håret tillsammans med värmen. Steam pod utlovar ett hållbart resultat som ska vara i upp till 3 dagar, då håret inte suger åt sig fukt och därmed blir frissigt eftersom det inte har berövats på sin naturliga fukt, och en snabbare styling jämfört med traditionella plattänger då man kan platta större partier i taget. Tar man bort kammen går även plattången att använda för att locka håret – det blir dock stora lockar eftersom verktyget är ganska stort.


steam pod4De kompletterande vårdande produkterna (189 kr/st) innehåller pro-keratin, som härmar hårets egna byggstenar och ska på så sätt reparera och skydda hårfibern, och formulan aktiveras och “trycks” in i hårstrået som sedan försluts med hjälp av ångan. De två krämerna (en för naturligt hår och en för känsligt hår) appliceras innan plattning i handdukstorkat hår, medan serumet med fördel appliceras i längder och toppar som “slutfinish”.


steam pod2Jean-Pierre live-demonstrerade tången på plats, både på ett grövre, frissigt hår och på ett typiskt skandinaviskt hår. Det första jag reagerade över var att det tog ganska lång tid, och att det krävde att man gick över samma parti flera gånger med plattången innan man fick önskat resultat. Jean-Pierre förklarade detta med att det gick alldeles utmärkt att platta samma parti flera gånger då fukten stannar kvar i håret. Resultatet blev däremot väldigt fint, håret såg naturligt, blankt och följsamt ut och kändes mjukt och återfuktat.


steam pod3
SlutresultatetTången kommer i två varianter, en för salongsbruk med större vattenbehållare och inbyggt avkalkande system, och en med mindre vattenbehållare för hemmabruk. Steam pod lanseras inom kort på L’oréal professionells salonger och kommer att kosta ca 1999 kr.


L'oréal professionell pro-keratin refillEn annan nyhet som presenterades var nya hårvårdsserien Pro-keratin refill, en keratinuppbyggande behandling bestående av schampo, balsam, inpackning och leave-in creme för hemmabruk. Det ska passa alla hårtyper och öka hårets motståndskraft med 70% och förstärka hårets naturliga skydd med hjälp av Pro-keratin och Incell. Det ska fungera på det sättet att Pro-keratin kompenserar förlusten av inre hårsubstans genom att skapa ny sådan, samtidigt som Incell, som är en lipid, penetrerar fjällskiktet för att fylla ut de skadade partierna. Produkterna kostar mellan 179 och 220 kr/st och finns att köpa på L’oréal professionells salonger.

In English: Went to a press event yesterday where L’oréal professionell presented two news: flat iron Steam pod and hair care series Pro-keratin refill. The steam pod flat iron releases a constant pressure of steam, which moisturizes the hair and makes it easier to style. It also doesn’t strip the hair of it’s natural moisture, and together with the pro-keratin products, the hair is nourished by the steam activating and “pushing” the products into the hair strand and then sealing it. We got a live demo and it took a quite long time, requiring that you went over the same part several times before reaching the final result, but the finished style looked great: natural, shiny and smooth, with a soft and moisturized texture. It comes in two versions, one for salons and one for home use. The pro-keratin refill series is a keratin rebuilding treatment for home use, consisting of shampoo, conditioner, treatment and leave-in creme. It suits all hair types and is formulated to increase the hair’s resistance by 70% and strengthening the natural protection by using Pro-keratin and Incell. Pro-keratin compensates the loss of the inner hair substance by creating new fibers, while Incell, which is a lipid, penetrates the follicles to fill out the damaged parts. The products are sold at L’oréal professionell salons only.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

4 comments to Pressvisning: L’oréal Professionell Steam pod

  • Jag håller på med balsammetoden, och åååååh vad jag önskar att något geni-företag kunde komma fram med något underbart bra värmeskydd för de dagar man faktiskt vill platta håret, utan att för den delens skulle dränka det i silikoner.
    Det känns lite mer som en fokuspunkt för mig, för det finns redan tonvis med bra plattänger och värmeskydd till dom, men inget bra värmeskydd för balsammetoden. :/

  • Sanna

    Finns ju 2? C4 och got2be guardian angel? 🙂

  • Ida

    Anledningen till att det bara finns värmeskydd med silikoner i är för att silikoner är det ända som skyddar håret med såpass hög värme som en plattång avger. Det finns tyvärr inget annat ämne som klarar av de höga graderna. Det i sig säger ju hur otroligt mycket skada håret tar av värmestyling. Silikoner är plast och det lägger sig som en hinna runt ditt hårstrå. Det finns värmeskydd som innehåller bambu istället men det skyddar bara vid föning!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>