MAC Fashion nomad Mattene lipstick

Med Styleseeker-kollektionen som lanseras i Sverige i oktober släpper MAC ett gäng av sina Mattene-läppstift i fem färger. En av dessa heter Fashion nomad och är en stark rödorange.


mac fashion nomad mattene lipstickMattene-stiften kommer i en smal, matt hylsa där själva stiftet har samma form som hylsan. Jag älskar Mattene-formulan, som är semi-matt, krämig och lätt på läpparna, och önskar innerligt att MAC gjorde dessa stift permanenta… Fashion nomad är inget undantag, det är mjukt och skönt, känns knappt att man bär det och får en snygg matt finish med lite krämig glans som mattas av till en helmatt finish när man biter av läppstiftet.


Fashion nomadJag som har neutral hudton som drar aningen åt det kalla hållet har lite svårt att hitta orange läppstift som ser bra ut på mig, men tack vare att Fashion nomad drar aningen mot rött så funkar det faktiskt riktigt riktigt bra. Har du svårt att hitta orange läppstift som ser bra ut mot din kalla hudton så testa detta! Fashion nomad kostar 195 kr och finns i butik från och med den 8 oktober 2012.

In English: With the Styleseeker collection that is launched in Sweden in October, MAC launches five mattene lipsticks. One of them is called Fashion nomad and is a bright reddish orange. The mattene lipsticks comes in a narrow, matte tube where the lipstick has the same shape as the tube. I love the Mattene formula, which is semi matte, creamy and lightweight on the lips, and I so wish that MAC would make these permanent… Fashion nomad is no exception, it’s soft and smooth, light on the lips and it gets a nice matte finish with a creamy shine to it that mattes off to a true matte finish. With my neutral skintone with slightly cool undertones, I have some difficulties finding orange lipsticks that looks good on me, but thanks to the red base in Fashion nomad, it works really well on my lips.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

2 comments to MAC Fashion nomad Mattene lipstick

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>