Recension: Dior Diorskin Nude skin-glowing makeup SPF15

Med sin serie “new nude”-produkter, som blir permanenta i sortimentet från och med nu i höst, lanserade Dior en nyformulering av  klassikern Diorskin Nude foundation. Den nya varianten ska ge en subtil sammetsfinish som tonas in i huden för att ge perfekt täckning utan att maskera hudens egen textur, för att på så vis få den att se naken men perfekt ut. Den kommer i 9 nyanser, jag har testat 030 Medium beige som är neutral i undertonen och medium/ljus, jag skulle säga att den motsvarar ungefär MAC NW25. Jag kommer undan med den ett tag till, men den kommer vara för mörk för mig i vinter.


Dior diorskin nude foundation1Med Diorskin Nude skin-glowing makeup utlovar Dior en perfekt hudtextur med lyster utan att vara oljig eller bli blank under dagen. Den har ett innehåll av 100% naturliga aktiva ingredienser och utlovar förbättring av hudens kvalitet genom att ge den mer fukt, jämna ut den och göra huden slätare. Med pigment som förbättrar ljusets spridning ska den få huden att se fräschare och piggare ut med naturlig lyster. Den kommer i en tung glasflaska med inbyggd pump i metall, jag behöver ca 1,5 pump för hela mitt ansikte. Den har en svagt parfymerad doft som försvinner när man har applicerat den på huden.Diorskin Nude skin-glowing makeup SPF15 i 030 Medium BeigeOch ja, den här foundationen levererar verkligen. Jag skulle beskriva täckningen som medium, men som på något sätt ändå låter den egna huden lysa igenom, och ger en fantastiskt fin glowig finish utan att vara skimrig, lystrig eller oljig. Den smälter nästan osynligt ihop med huden och sitter på plats hela dagen, känns knappt på huden och håller sig blänkfri länge om man ser till att fixera den med ett puder när man har applicerat färdigt. Den framhäver heller inte torrflagor, porer eller andra hudimperfektioner, och min hud känns varken tilltäppt, torr eller irriterad på något annat sätt. Min hud ser rent ut sagt perfekt ut, samtidigt som det inte känns eller knappt syns att jag bär någon foundation. Dessutom är den riktigt dryg, vilket tillsammans med den underbara finishen gör att den faktiskt känns värd sina dyra slantar. Jag kommer att passa på att köpa den igen i en lite ljusare nyans nästa gång jag reser och kan spara några slantar på taxfreen.

Pris: 495 kr / 30 ml
Betyg: 5/5

In English: Dior recently re-formulated their Diorskin Nude foundation. The new formula is made to give a subtle velvety finish that blends into the skin to give perfect coverage without masking the skin’s own texture, and by that way make it look nude but perfect. It comes in 9 shades, I’ve tried 030 Medium beige which has got neutral undertones is medium light, I would say it corresponds to MAC NW25. I can get away with it for a couple of weeks more, but it will be too dark during the winter. Dior promises a perfect skin structure without being oily or turn shiny during the day. It has got an ingredient list with 100% natural active ingredients and promises improved skin quality by adding moisture, smoothing and evening it out. With pigments that improves the light spread, it’s made to make the skin look fresh and radiant with a natural glow. It comes in a heavy glass bottle with a built in metallic pump, and I need about 1,5 pumps for my entire face. And yes, this foundation really delivers. I would describe the coverage as medium, but in some way it still lets my own skin shine through, and gives a gorgeous glowy finish without being shimmery, frosty or oily. It almost melts invisibly with mu sun and stays put all day, barely feels at all on the skin and stays shine free for a long time as long as you fix it with a powder. It doesn’t enhance dry areas, pores or other imperfections, and my skin doesn’t feel clogged, dry or irritated in any other way. Basically, it makes my skin look perfect, while at the same time it’s so light it doesn’t feel or barely show on my skin at all that I’m wearing it. Plus, a little goes a long way, which together with the wonderful finish makes this foundation worth every single penny.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

16 comments to Recension: Dior Diorskin Nude skin-glowing makeup SPF15

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>