Batiste Lace Dry shampoo

En av mina absoluta torrschampofavoriter är Batistes variant på sprayflaska, och nyligen lanserades nya doften Lace. Den ska ha en doft av bär och mysk och kommer i en flaska med ett rosa och svart spetsmönster.


batiste lacePrecis som de andra varianterna av Batiste jag har testat så gör Lace ett bra jobb att absorbera överflödiga oljor och tillföra lagom mycket struktur för att få håret att kännas rent med volym, men utan att det känns kladdigt eller pudrigt. Eftersom Lace inte är färgat så får man vara lite försiktig på mörkt hår, det gäller att vara noga med att hålla flaskan på 20-30 cm avstånd för att inte få ljusa fläckar, och jag tycker det smälter in fint även om inte riktigt lika bra som den mörkbruna varianten gör på mitt hår.

Jämfört med Batistes originaldoft så har Lace en lite vuxnare doft, jag vet dock inte om jag känner någon distinkt myskdoft men den är aningen bärig med något annat i botten som jag inte riktigt kan sätta tummen på vad det är som gör att den känns balanserat sofistikerad utan att bli varken pudrig, sliskig eller för blommig. Tycker du att Batistes originaldoft är för söt så ta en provsniff på denna! Batiste lace finns ute i butik nu och kostar 69 kr för en sprayflaska på 200 ml.

In English: One of my favourite dry shampoos are Batiste’s in a spray bottle, and they recently launched the new scent Lace that has a scent of berries and musk and comes in a pink and black lace pattern bottle. Just as the other versions of Batiste dry shampoo I’ve tried, Lace does a great job absorbing excess oils and adding just enough structure to make the hair feel clean with volume, without making it feel sticky or powdery. Since Lace isn’t coloured, you have to be a bit careful on dark hair and keep the distance when you’re spraying to avoid white spots, and I think it blends in good but not really as good as the dark brown version does on my hair. Compared to the original Batiste scent, Lace has got a more of a grown up scent, I don’t know if I can feel any distinct musk in it but the berry scent blends with something else in the base that I really can’t put my finger on, but it feels sophisticated and balanced without being powdery, sweet or too flowery. If you find the Batiste original scent too sweet, have a sniff at this!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

2 comments to Batiste Lace Dry shampoo

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>