Recension: blowPro faux dry shampoo

Faux dry shampoo från frisörkejdan blows egna märke blowPro är ett torrschampo som ska hjälpa till att fräscha upp håret mellan tvättarna. Det kommer i en sprayflaska utan drivgas utan “puffas” istället ut med hjälp av luften i flaskan.


blow pro faux dry shampooFaux dry shampoo ska absorbera oönskad oljighet, ge ökad volym och ge en nytvättad känsla. Efter att flaskan har skakats ordentligt sprayas pudret i handflatorna eller direkt i hårbotten, och masseras sedan in. Håret borstas sedan som vanligt. Jag har sprayat produkten direkt i håret och sedan gnuggat in det med fingertopparna i hårbotten. Man får vara lite försiktig när man puffar ut pudret i håret, för det kan komma lite varstans eftersom det inte har någon “kontrollerad” sprayeffekt, så ett tips är att inte stå över finmattan när du applicerar detta – man kommer dock underfund med hur flaskan fungerar efter ett par användningar.


blow pro faux dry shampoo2


blow pro faux dry shampoo1Det jag gillar med det här torrschampot är att det framförallt absorberar oljor och får håret att kännas fräscht utan att det blir varken strävt eller kladdigt. Håret får en viss volym, men inte lika mycket som med mer stadgande torrschampon, men framförallt så känns det rent. Det lämnar heller inte vita spår i mitt mörka hår när jag har arbetat in det ordentligt, trots att pudret inte är färgat. Perfekt att fräscha upp med mellan tvättarna när man endast är ute efter den där rena känslan och inte vill ha stadga eller strävhet, och jag kan inte komma på något jag inte gillar med Faux dry shampoo.

Pris: 125 kr/50 ml
Betyg: 5/5

In English: Faux dry shampoo from blow’s own product line blowPro is a dry shampoo in a squeeze bottle, where the product is “puffed” out of the bottle after shaking it. It’s made to absorb oils, give increased volume and a freshly washed feeling. The product is sprayed onto the scalp or the hands and then rubbed into the hair. You have to be a bit careful when spraying it though, since it’s not a “controlled” spray effect. What I like about this dry shampoo is that it gives my hair a fresh feeling and absorbs oils without being sticky or corse. The hair gets some volume, but not as much as with “stickier” dry shampoos, but most of all, it feels clean. It doesn’t leave any white traces in my dark hair either when I have rubbed it into my hair, even though that the powder isn’t coloured. Perfect to use to freshen up between washes when you’re after that clean feeling, and I can’t think of a thing that I don’t like about this dry shampoo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

13 comments to Recension: blowPro faux dry shampoo

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>